Gyurcsány megfenyegette a Sukoró-ügy bíráit

2015. október 02. 11:36

Gyurcsány a diktatúrákra jellemző súlyos bűncselekménynek nevezte, hogy a hatalom a bíróságot felhasználva bebörtönzi ellenfeleit. Szerinte a Sukoró-ügyben egyértelműen az ő elítélése volt a célpont, azonban ez nem sikerült. Gyurcsány megígérte: az ítélet meghozatalában részt vevők tette nem fog következmények nélkül maradni.

2015. október 02. 11:36

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szerint a Sukoró-ügyben szerdán hozott ítéletek azt mutatják, hogy az igazságszolgáltatás egy része törvénytelenül, politikai elvárásoknak eleget téve működik. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján a diktatúrákra jellemző súlyos bűncselekménynek nevezte, hogy a hatalom a bíróságot felhasználva bebörtönzi ellenfeleit.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, a Sukoró-ügyben egyértelműen ő volt a célpont, utódja törvénytelen és tisztességtelen módon próbálta börtönbe juttatni. Ez azonban nem sikerült, ezért a „védtelenebb, gyengébb” Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatóját és Császy Zsoltot, az MNV volt értékesítési igazgatóját ítélték letöltendő börtönbüntetésre – fejtette ki Gyurcsány Ferenc, aki megjegyezte, Tátrai Miklós arról számolt be, hogy az ügyészségnek végig az volt a célja a perben, hogy kicsikarjon egy hamis vallomást ellene.

Ne számítsanak nyugodt nyugdíjas évekre

Az ügyészség ezen eljárása nem egyszerűen tisztességtelen, hanem törvénytelen” – mondta a DK elnöke, majd hangsúlyozta, korábban számtalan ügyben sikertelenül próbálták meghurcolni, ezért úgy gondolja, Tátrai Miklósnak és Császy Zsoltnak miatta is kell bűnhődniük, pedig meggyőződése, hogy a két korábbi vezetőt ártatlanul, politikai megrendelésre, koncepciós perben ítélték el.

Gyurcsány Ferenc a történtek miatt azt mondta, szót kíván emelni a magyar köztársaságért, amelyet szerinte „Orbán Viktor, Polt Péter, Kovacsics Gábor eljáró ügyész, Handó Tünde és az ítélkező bíró, Somogyváriné Csendes Mária megbecstelenített”. Az ellenzéki politikus az említetteknek azt üzente, „ne számítsanak nyugodt nyugdíjas évekre”, mert tettük nem fog következmények nélkül maradni. A hatalom bukását követően „kinyitjuk az aktákat és akkor a mai vádlókból vádlottak lesznek” és tisztességes eljárásban bizonyítják majd bűnösségüket – fogalmazott.

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogd a pénzt és kuss
2022. október 31. 13:36
ez a tróger ripacs mit akar még? megvárja amíg megint leköpködve távozhat egy pártszékházból?
tango47
2016. november 16. 18:23
Ez a vádaskodás nem büntetendő?
anegy_
2016. március 18. 18:36
bearanyozza a napot, ez a két lábon járó agyament "demokrata" vezér!
gudmen
2015. december 22. 01:48
jobb meg baloldali birák...hagyjuk már...itt a komplett politikai elitet kiszolgálo biroi müködésröl van szo...nem lesz elitélve se jobbos se balos..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!