Tatárföld vezetőjével egyeztetett Orbán Viktor

2015. augusztus 07. 21:28

Kazanyban tartott megbeszélést Rusztam Minnyihanovval, az oroszországi Tatárföld köztársasági elnökével Orbán Viktor. A két állami vezető a találkozón egyetértett abban, hogy növelni kell a két társég gazdasági együttműködését.

2015. augusztus 07. 21:28

Orbán Viktor kormányfő péntek este Kazanyban megbeszélést folytatott Rusztam Minnyihanovval, az oroszországi Tatárföld köztársasági elnökével, a találkozón gazdasági kérdések is szóba kerültek – mondta el Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Közölte: a két politikus üdvözölte a kazanyi magyar főkonzulátus közelmúltbeli megnyitását.

Egyetértettek továbbá abban – folytatta –, hogy a jó gazdasági együttműködést ki kell használni, és növelni kell a Magyarország és Tatárföld közötti kereskedelmi forgalmat, természetesen az európai uniós szankciók által jelentett korlátok figyelembe vételével.

A magyar és a tatárföldi vezető szerint ennek egyik lehetséges módja közös vállalatok alapítása, amelyekben a magyar technológia kiemelt szerephez juthat, különösen az egészségipar és a mezőgazdaság területén – mondta a megbeszélésről a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor Kazanyban az ott zajló vizes világbajnokság (vb) utolsó napján átveszi a következő, 2017-es vb-t rendező országnak járó FINA-zászlót. Emellett vasárnap munkamegbeszélést folytat majd Dmitrij Medvegyev orosz kormányfővel.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2015. augusztus 08. 13:47
"Tatárföld vezetőjével egyeztetett Orbán Viktor" ................. Előkészítették a második tatárjárást? Mert ettől, az is kitelik!
liberálzöld.
2015. augusztus 08. 12:06
Ennyi hülye közhely utoljára a Szabadföld vezércikkében volt olvasható úgy '76 körül. "A két állami vezető a találkozón egyetértett abban, hogy növelni kell a két társég gazdasági együttműködését." " a találkozón gazdasági kérdések is szóba kerültek" " a jó gazdasági együttműködést ki kell használni" "vasárnap munkamegbeszélést folytat majd Dmitrij Medvegyev orosz kormányfővel."
quetzal
2015. augusztus 08. 10:02
http://tatarstan.ru/tat/press/video.htm/video/676716.htm
Tintamin
2015. augusztus 08. 07:39
Szerintem kellene valami baráti cég, amelyik többmilliárdért kereskedőházat nyit itt. Aztán bebukik, és végre magával rántja az egész tolvajbandát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!