Merkel: Tisztázni kell a muzulmán vallás és az iszlamista terror viszonyát

2015. január 15. 11:59

Lehet-e hinni abban „az újra és újra elismételt mondatban, hogy az iszlámra hivatkozó gyilkosoknak semmi közük az iszlámhoz? – tette fel a kérdést Angela Merkel német kancellár a Bundestagban.

2015. január 15. 11:59

Angela Merkel német kancellár a törvényhozás alsóházában, a Bundestagban csütörtökön elmondott beszédében ismét elítélte a párizsi vérengzést és hitet tett amellett, hogy az iszlám Németország része, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy tisztázni kell a muzulmán vallás és az iszlamista terror viszonyát.

 
A kancellár Christian Wulff volt német államfő szavait idézve elmondta, hogy a keresztény-zsidó gyökerek mellett az iszlám is Németország része, és kiemelte, hogy sok német nehezen emészti meg ezt a megállapítást, hiszen ugyan „nem az iszlám ellenségei”, de „nem a Koránnal nőttek fel” és „bizonytalanok, tanácstalanok”
 
„Az kérdik tőlem, hogy melyik iszlámról van szó”, és hogy lehet-e hinni abban „az újra és újra elismételt mondatban, hogy az iszlámra hivatkozó gyilkosoknak semmi közük az iszlámhoz” – mondta Merkel
 
Ezek „jogos” kérdések – fejtette ki a kancellár, hangsúlyozva: „fontos és sürgető, hogy az iszlám papság tisztázza” őket.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2015. január 18. 09:52
Minden vallas/ideologia neveben gyilkoltak mar (ami legalabb szazeves megvan). A keresztenyseg neveben is (inkvizicio, keresztes hadjaratok), csak mi kinottunk belole. Az iszlam pont azzal a 622 evvel van lemaradva amennyivel kesobb kezdodott.
tóth mária
2015. január 15. 17:38
Angela, elkéstél, s ez nagyon-nagyon nagy baj!/Nektek!
Akitlosz
2015. január 15. 15:51
"Merkel: Tisztázni kell a muzulmán vallás és az iszlamista terror viszonyát" Akitlosz: Kinek? Hát ugyan nem Merkelnek.
Morgen
2015. január 15. 14:20
Lesz még Angela nagyon rossz asszony, majd megláthatjuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!