FAZ: Merkelben bíznak az itteni német cégek

2015. január 31. 15:42

A Magyarországon tevékenykedő német cégek helyzetéről közölt írást szombaton a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap Angela Merkel német kancellár budapesti látogatásával kapcsolatban.

2015. január 31. 15:42

Christian Geinitz a Merkelnek kell mentenie a helyzetet Magyarországon című írásában kiemelte, hogy a német cégek becsülik Magyarországot, de szenvednek a meglepetésszerűen kivetett adók, az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) és a vasárnapi munkavégzési tilalom miatt. Hozzátette, hogy a német gazdaság több kiszámíthatóságot remél Magyarországon.

Az üzletmenet ugyan jó, de a nemzeti populista kormány meglepetésszerű döntései állandóan aláaknázzák gazdasági tevékenység szabadságát, írja a szerző. A vállalkozások a problémás ügyekben Angela Merkel budapesti látogatásától várnak segítséget, fejtette ki a FAZ szerzője. A gazdasági szereplők összességében elégedettek Magyarországgal, tette hozzá, megjegyezve egyebek között, hogy a vállalkozások értékelik a duális szakképzési rendszer bevezetését és a munkajogi szabályozás javítását, a magánszemélyek által felvett svájci frank alapú hitelek ügyében tett intézkedéseket pedig áldásnak tartják a társadalmi stabilitás és a belföldi fogyasztás szempontjából. Ugyanakkor elbizonytalanítja a befektetőket, hogy a politika egyik napról a másikra jelentős változtatásokat visz véghez, mint a bankok, az ekáer, vagy az RTL Klub ügyében, tette hozzá Christian Geinitz.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2015. február 01. 12:42
A német cégeknek az a dolga, hogy betartsák a befogadó ország törvényeit. Nehogy már ők szabják meg a magyar törvényhozásnak, hogy vezessük be a lakossági megszorításokat a multi adô helyett.
catalina9
2015. február 01. 10:18
Denia [Hozzászóló kiszűrése] 2015. január 31. 21:34 Ha valakinek eddig kétsége volt, hogy hazai szarrágók diktálnak tollba a külföldi lapoknak, Például ilyen Konrád György félék..." "...Anat Kálmán újságíró arról számolt be, hogy készített egy rádióműsort a magyarországi elitek konfliktusáról, de nem támadta hevesen Orbán Viktort. Igyekezett objektív lenni. A szerkesztője viszont olyan utasítást adott neki, hogy nem teheti ezt meg: „Nem világos, hogy Orbán Viktor egy veszélyes ember? György KONRÁD, HELLER Ágnes és DALOS György ezt mondta!” A szerkesztő válaszút elé állította: vagy újraírja a forgatókönyvet, vagy nem megy adásba..." Éljen a sajtószabadság!!
zolka50.50
2015. január 31. 23:13
Ez csak lóFAZ a libsiknek.
Zsolt75
2015. január 31. 22:40
Nem tudom. Óvatos lennék. Bánó Bandi ma azt mondta A tv-ben, hogy a 2. Világháború után a németek zsidókérdésben 180, vagy 360 fokos fordulatot tettek. Semmi sem biztos feleim, míg ki nem derül, jó-e "nekünk"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!