Újra nácikra vadásznak Zuroffék

2011. december 15. 15:28

„Az utolsó esély - 2” néven indít programot a volt nácik „levadászására” a Simon Wiesenthal Központ. Zuroff szerint még több száz náci háborús bűnös van szabadlábon, a gyilkosok bűne pedig az idő múlásával nem lesz kisebb.

2011. december 15. 15:28

Elindul „Az utolsó esély - 2” művelet, a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ újabb nácivadász programja – jelentette be Efraim Zuroff, a náci háborús bűnösök felkutatásával foglalkozó központ vezetője. Elmondta: közel 70 évvel a holokauszt után még több száz náci háborús bűnös van szabadlábon, a gyilkosok bűne pedig az idő múlásával nem lesz kisebb.

Az amerikai Targum Shlishi alapítvánnyal közös program részeként 25 ezer eurót ajánlanak fel mindazoknak, akik hozzájárulnak náci háborús bűnök elkövetésében érintett személyek felkutatásához és felelősségre vonásához. A program mindenekelőtt a balti országok hatóságainak, valamint a németországi, osztrák, lengyel, horvát, román és magyar nyomozó hatóságok munkájának támogatása.

Az első „Utolsó esély” program 2002-ben indult, ugyancsak az amerikai alapítvánnyal közösen. Zuroff a dpa német hírügynökség beszámolója szerint elmondta: az új programmal az úgynevezett bevetési csoportokkal, illetve a haláltáborokban kisegítő és őrzési feladatokat végzett személyekkel kapcsolatos vizsgálatoknak kívánnak lendületet adni.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szedlacsek
2011. december 18. 19:40
A következő náci háborús bűnös valószínűleg 108 éves lesz és azt fogja kiabálni: én is Netanjahura szavaztam - amikor majd betolják a vastüdőt a tárgyalóterembe. Ez már nem is "kész röhej", ez egyenesen borzalom. A 143 "nem tetszik" is ezt jelzi. Mi lenne, ha elmenne ez az ember is kapálni, akkor legalább tudná, miből él meg. Állítólag az olajfúró platformokon is jól fizetnek...
cerberus
2011. december 17. 22:00
"Ahol málna van, ott medve is " tartja a közmondás. Ne áltassuk magunkat ! Ezek a 3. generációs nácivadászok fognak keresni 3. generációs nácikat is... vagy unokákat! Valamiből ők is meg kell éljenek. Az érdekes , hogy nem Németországban, Ausztriában keresgélnek....Nem, tradicionálisan a gyengénél kezdik. Ugye a Kádár korszakban nem perelték be a MÁV-ot ,OTP-t, Nemzeti Múzeumot, téged és engemet !
korona
2011. december 17. 20:38
Az Istengyilkosságot soha nem fogják tudni magukról lemosni. Ez a targédiája ennek a szerencsétlen népnek. Ezért, és nem csak a pénzért, vannak ilyen Zuroff-ok. Ezért gúnyolódóak, csúfolódóak. Mert szenvednek.
Senye Péter
2011. december 17. 13:46
Utolsó esély = hetedíziglen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!