Kerényi Imre

2011. november 04. 17:19

A magyar tüntetéskultúra nagy ültetőmestere most a festészeti szektorban alakíthat kultúrpápát.

2011. november 04. 17:19

A 2006-os tüntetések lovasrohamát, és az idén elfogadott új alkotmány megszületésének pillanatát is festmény fogja megörökíteni Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott munkája nyomán. A 15 új mű összértéke csaknem húszmillió forintra rúg majd. Magyarországon az állami művészetnek meglehetősen rossz kicsengése van, hiszen az utóbbi évtizedekből az ötvenes évek sztálinista és szocreál giccse jut önkéntelenül az eszünkbe. Nem zárjuk ki teljesen a remekművek születésének lehetőségét, de inkább véljük úgy, hogy az Alkotmány Asztalának kiagyalója inkább látna historizáló, elavult történelmi tablókat a nagy megrendelés eredményeként. Kerényi Imre mindenesetre zavartalanul folytathatja kultúrhekkjeit - sajnos közpénzen.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csíksomlyai
2011. november 28. 12:23
Egy alternatív verzió az index.hu-n http://index.hu/belfold/2011/11/28/1956_olyan_mint_a_pogacsa/
vargalukrécia
2011. november 26. 22:14
Hosszú, de kurvajóóó! :) Remélem, még sok riport ( és milyen készséges a hülyéje), készül ezzel a hibbanttal, feldobja a napjaimat! http://www.origo.hu/itthon/20111126-uj-alaptorveny-diszito-festmenyek-interju-kerenyi-imre-rendezovel.html
Hontalan
2011. november 25. 18:57
Ezt a festetthajú elmebeteget ki támogatja ennyire? Talán ugyanaz aki a új Jókait - Bolond Gubcsit? De miért a mi pénzünkből? Ez pont ugyan olyan, mint a remek erzsébetvárosi fideszes polgármester aki a napokban rendezett KÖZPÉNZEN Erzsébet bált a Don (Corleone) Bosco féle Hungáriában - olcsó hely gondolom- majd a végén 100 ezer forintos ajándékutalványokat osztogatott a vip-es vendégeknek a remek polgármester a lazacos étkekk mellől! Remélem néhány hajléktalan is a vendége volt.
rogananti
2011. november 21. 16:49
Az ugye megvan, hogyha a Kerésnyit szidjátok a zorbánt szidjátok? Mert ekkora faszság csak az ő fejéből pattanhatott ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!