Feljelentették a nézők a ValóVilág 5-öt

2011. október 18. 11:09

Megelégelték az RTL Klub valóságshow-jában szereplők trágárságát a nézők. A Médiatanács vizsgálódik, a csatorna pedig szigorúan büntet.

2011. október 18. 11:09

Tavaly 292 millió forintos pénzbírsággal büntette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az RTL Klubot a ValóVilág 4 miatt. Az ügy még le sem zárult, de a testület már a következő szériát vizsgálja, miután a műsorra az első két hétben öt panasz is érkezett.

 
A nézők kifogásolják, hogy a kiskorúakra káros befolyással lehet a műsor a szexjelenetek, a trágár beszéd, az alkohol és a dohányzás miatt. Az NMHH hivatalból az összes adást megvizsgálja október végéig, többek között a trágár kifejezéseket is figyeli - adta hírül a Bors. A készítők az élő adásokban ráadásul nem tudják kontrollálni a játékosok szavait, ezért új szankciók bevezetésével igyekeznek elkerülni a kínos helyzeteket.
 
„Az élő show-k előtt szóban figyelmeztetni fogunk minden szereplőt, hogy ne használjon nyomdafestéket nem tűrő szavakat. Azt is közölni fogjuk velük, hogy aki káromkodik, azt szigorúan megbünteti a produkció” – mondta a lapnak Dobsi Adrienn, a műsor sajtófőnöke.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. október 19. 13:41
Az is megérdemli a sorsát, aki ilyen műsorokat néz. Ezek a feljelentők, vajon honnan tudják mi folyik a műsorban? Biztosan, csak mesélték nekik. Mi?
wartog
2011. október 18. 20:53
Csak véletlenül átkapcsolásos pillatokban láttam, de az mindig a ba..ásról szólt. Most a 11 éves gyerekemet hogyan engedjem tv-t nézni, ha ezek a kretének villogtatják amijük van? Szégyen, gyalázat, hogy ez ma a Magyar kultúra azaz igényszint.
El Topo
2011. október 18. 17:27
De ki lehet az az állatkert, aki direkt azért nézi, hogy szaladhasson a szalaihivatalhoz feljelentést tenni?:D
Soma
2011. október 18. 17:13
Ahogy elnézem, olyan pláza-cicás-macsós lehet a hangvétel! A nézőknek meg kuss! Ki a fene szavazta be őket? Gondolom, most meg a büntit szavaztatják velük! Hullajó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!