Putyin búvárrégészkedett

2011. augusztus 11. 12:40

Az orosz miniszterelnök a Tamanyi-öbölben merült víz alá és rögtön talált két amfórát, melyekről a régészek megállapították, hogy az időszámításunk utáni VI. századból származnak.

2011. augusztus 11. 12:40

Az orosz miniszterelnök a Tamanyi-öbölben merült víz alá, Phanagoria görög város helyén, amelyet az orosz Atlantisznak is neveznek. Vlagyimir Putyin rögtön talált két amfórát a két méter mély vízben, melyekről a régészek megállapították, hogy az időszámításunk utáni VI. századból vannak. Putyin elmagyarázta, a hajók kirakodásánál gyakran törtek el a kerámia amfórák, és ilyenkor a tengerbe dobták azokat. A kormányfő előbb csak felvetette egy olyan múzeum építésének a lehetőségét, amelynek egy része a vízben áll majd, később viszont bejelentette, hogy létrehozzák a Phanagoria védett övezetet, melyben múzeum is épül majd.

A Tamany-félszigeti ásatásokat Oleg Gyeripaszka milliárdos alapítványa fedezi, és az alapítvány pénzén felépült már egy tudományos kutatóközpont is. Erre támaszkodik majd a múzeum, amelyet Putyin közlése szerint állami és magánpénzből fognak finanszírozni.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Locassen
2011. augusztus 13. 12:08
egyébként tényleg nem kéne feltétlenül rosszmájúskodni, a PR-os odament a helyi régészhez, és megmondta neki, hogy - Nyikoláj Vasziljevics, mutassa már meg nekünk azt a helyet, ahol a mi Vlagyimir Vlagyimirovicsunk biztos, hogy talál valami érdekeset. a derék régész meg rábökött egy pontra, oszt annyi. Az ilyen sekélyvízi lelőhelyeken tonnaszám vannak a köcsögök, nem kell nagyon megrendezni az ilyesmit.
Csomorkany
2011. augusztus 11. 20:43
Hogy ti milyen cinikusak vagytok! Hát már senki nem hisz a Vlagyimirnek? Pedig mit végigcsinált, hogy belopja magát a szívetekbe! Nekem mondjuk az a kedvencem, amikor az Indipendece day c. filmben az amerikai elnök dühös lesz, beszáll a helikopterbe és levadássza az UFO-kat. Képzeljétek el ugyanezt Orbán Viktorral! Vagy egy fiktív magyar miniszterelnökkel!
StG
2011. augusztus 11. 18:55
Elég szerények voltak. Megtalálhatta volna a Szent Grált vagy a Frigyládát is.
nagykata
2011. augusztus 11. 18:12
nagyon ciki a dolog, tényleg, de abban tévedtek, hogy Sztálint utánozza. Sztálin sokkal visszafogottabb volt. számomra evidens, hogy I. Nagy Péter cár itt az igazi példakép. csak hát ez a demokráciának nevezett szinház nagyban hátráltatja a projektet. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!