Megszorítások jönnek Franciaországban

2011. augusztus 10. 14:25

Augusztus 24-én Franciaország újabb megszorító intézkedéseket fog bejelenteni. A cél a költségvetési hiány csökkentése.

2011. augusztus 10. 14:25

Franciaország augusztus 24-én újabb takarékossági intézkedéseket fog bejelenteni a deficit csökkentése érdekében - közölte Francois Baroin, az ország pénzügyminisztere a gazdasági vezetők szerdai találkozója után. Az ülést a francia elnök hívta össze, miután kedd este váratlanul felfüggesztette nyári szabadságát. A Nicolas Sarkozy által kezdeményezett tanácskozáson az elnökön és a pénzügyminiszteren kívül részt vett a francia jegybank elnöke és a költségvetési miniszter is.

A következő napokban  Valérie Pécresse költségvetési miniszter és Baroin közösen fognak konszolidációs programot kidolgozni, melyet a tervek szerint a jövő évi költségvetés részeként fogadnak majd el. Nicolas Sarkozy közleményt adott ki, melyben kijelenti: Franciaország teljesíti deficitcélját, „bármi történjen a világgazdaságban”. A francia kormány idén 5,7 százalékra szeretné mérsékelni a 2010-es 7,1 százalékos hiányt.

 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!