Budapest-Brüsszel tengely

2011. január 05. 10:07

A magyar elnökség alatt álló ügyekről és legfontosabb kérdésekről tart ülést a Parlamentben a magyar kormány és az Európai Bizottság.

2011. január 05. 10:07

Orbán Viktor miniszterelnök négyszemközti beszélgetést tart José Manuel Barrosóval, az EU Bizottság elnökével, mialatt a magyar miniszterek és az államtitkár a biztosokkal tárgyal.

A magyar tanácsi elnökség átvételére rendezett ünnepségeket teljesen beárnyékolja a decemberben elfogadott médiatörvény-csomag és a visszamenőleges hatályú különadók ügye. Olivier Bailly szóvivő elmondása szerint a különadók ügyében korábban információkérést fogalmaztak meg a magyar kormány felé, mielőtt tizenöt európai óriáscég tett volna panaszt az általuk diszkriminatívnak tartott adóterhek miatt Brüsszelben. A magyar válasz értékelése még folyamatban. A médiatörvénnyel kapcsolatban Bailly szerint az első probléma maga a törvény, a második az audiovizuális irányelvvel kapcsolatos összhangja, illetve az új médiahatóság kormánytól való függetlenségének a kérdése.

Az Euractiv brüsszeli tudósítója szerint jogsértési eljárást fog kezdeményezni a Bizottság Magyarországgal szemben, és az irányelv-sértésre fog hivatkozni.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Winston Smith
2011. január 05. 13:12
Hát igen. Lehetett volna okosabban csinálni. Nem az a magyar virtus, amikor elefántok vagyunk a porcelánboltban. Ezt, így, a Jobbik is képes lenne megcsinálni... sőt még jobban is. Ezért ugyan kár volt erőltetni a "szakértői kormányzás"-szöveget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!