Ferihegy: meghívásos taxitender

2010. október 12. 10:12

Megszűnik a Zóna Taxi ferihegyi monopóliuma, a Budapest Airport új tendert ír ki. A pályázatot heves kritikák érik, mivel zárt körű és nem egyértelmű a kiválasztási folyamat.

2010. október 12. 10:12

A Budapest Airport Zrt. új taxitenderébe mindössze négy céget hívtak meg - olvasható a Népszabadság riportjában. A ferihegyi szolgáltatásnyújtásra vonatkozó pályázaton a City Taxi, a 6x6, a Főtaxi, valamint a Budapest Taxi vehet részt.

Veres István, a repülőtérrel eddig kapcsolatban álló Zóna Taxi szóvivője és tulajdonostársa úgy véli: nem szabályszerű, hogy a repülőtér tendert ír ki a 2011 májusát követő időszakra. A NOL úgy tudja: a Zóna Taxi és a repülőtér különböző jogviták miatt hagy fel az együttműködéssel.

A tenderre nem meghívott cégek szerint a probléma az, hogy nem egyértelmű, kit hívnak meg és kit nem. A Budapest Airport ugyanakkor állítja: a tender célja épp az átláthatóság növelése. Az új városvezetés szándékai sem tisztázottak még, esetleg liberalizációra is sor kerülhet.

Frissítés: Veres István, a Zóna Taxit üzemeltető Zóna-Service Zrt. szóvivője cáfolta, hogy a Budapest Airport Zrt. felbontotta volna a ferihegyi taxiszolgáltatásra vonatkozó szerződésüket. Ez ellentétes a Zóna Taxi október 7-i közleményével.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!