Bakonyi Zoltán

2010. október 13. 15:08

A kérdés csupán annyi, gondatlanság történt, avagy szándékosan hallgatott el bizonyos tényeket a MAL vezetősége.

2010. október 13. 15:08

Orbán Viktor hétfőn jelentette be, hogy őrizetbe veszik, ma pedig már előzetes letartóztatásba helyezték Bakonyi Zoltánt, a MAL Zrt. vezérigazgatóját. Ügyvédje szerint Bakonyi az eset után sokkot kapott, kihallgatásán pedig rosszul lett, és még azon sem csodálkoznánk, ha kilenc ember halálhíre után tényleg ez történt volna vele. A Népszabadság megtudta, hogy a rendőrség vagy kéttucatnyi terhelő vallomással rendelkezik: a MAL ugyanis kirúgással fenyegette azokat a dolgozóit, akik túl sokat emlegették a gát állapotát.

Amennyiben mindez bebizonyosodik, úgy a MAL egész eddigi védelme kártyavárként omlik össze, hiszen egészen eddig azt nyilatkozták, folyamatosan ellenőrizték a gátat. A nyomás mindenképp nagy Bakonyin: az iszap kiömlött, így a kérdés csupán annyi, gondatlanság történt, vagy szándékosan, tudatosan hallgatták el bizonyos tényeket a hatóság elől. Egyik eset sem túl biztató, ami Bakonyit illeti.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. október 18. 11:34
ja, és még valami a nagy szakemberekhez: a marónátron vízzel nem mosható le!! valamennyire meg kell próbálni közömbösíteni, enyhe savas lemosást ajánlanak a szakemberek ecetes vagy citromleves vízzel http://www.freeweb.hu/hmika/Kemia/Html/NaHidrox.htm
drienovác
2010. október 18. 11:28
A veszélyes anyagokkal űzött termelést is jelezni kell a kémiai biztonságról szóló törvény alapján, a használt veszélyes anyagot be kell jelenteni, és követni a technológiában - nem létezik, hogy egy korrekt ellenőrzés ne mutatta volna ki, hogy jelentős mennyiségű veszélyes anyag távozik a technológiából! A jelentős mennyiségű távozó marónátront nem lehetett volna a nem veszélyes hulladék besorolásba rakni, ha az ellenőrző hatóság nem huny szemet! A katasztrófatervben a víz "felfelé" folyik, ha tényleg arra lejtene a talaj, ahová a tervük szerint az ömlést feltételezték, akkor egy bármilyen gátszakadás esetén nem Kolontár, hanem észak felé folyt volna a szmötyi.... Nyilvánvaló, hogy a cég emberei a lehető legkisebb költséggel kívánták megúszni az előírásokból eredő anyagi kötelezettségeiket, de azért vannak az ellenőrző hatóságok, hogy az ilyen törekvések nevetséges állításait kimutassák, felülbírálják az ilyen állításokat és bírságok kiszabásával, hatósági eljárásokkal kényszerítsék a szükséges és elégséges védekezést az üzemeltetőkből! Az ellenőrző hatóságok nevében eljáró személyeket legalábbis fel kéne függeszteni az állásukból, és szakmai vizsgálatot kezdeményezni ellenük a MAL ügyben!
Vendéen
2010. október 14. 10:48
http://konzervatorium.blog.hu/2010/10/14/a_vorosiszapos_tragedia_elharitasarol_es_az_esszeru_kornyezetpolitika_szuksegessegerol
Ígymegyez
2010. október 13. 22:45
Bűnbak csupán vagy csak mocskos kapitalista? Mi van a háttérben? Kiderül? Ha szivárgott a gát évek óta, ez miért nem lett sajtó ügy? Miért nem szaladtak, akik látták a Greenpeace-hez, a nyilvánossághoz? Hol volt a körny.véd-i hatóság? Ésígytovább. Hát így megy ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!