Ritka képek a ritka főemlősről

2010. július 20. 12:46

Képek készültek a világ egyik legritkább főemlőséről: a nagyszemű karcsú lórit eddig az utóbbi nyolcvan évben csupán négyszer pillanthatták meg kutatók, most pedig három példányt még el is fogtak.

2010. július 20. 12:46

Sikerült lencsevégre kapnia a világ egyik legritkább állatát, a nagyszemű karcsú lórit a londoni Zoológiai Intézet kutatóinak. A tudósok több, mint ezer éjszakán keresztül figyelték meg a világ legveszélyeztetettebb főemlősét, mire sikerült lefényképezniük, sőt elfogniuk három példányt a fajból.

A Srí Lanka Horton-síkságán őshonos lóriból már csak mintegy 100 példány él, miután a természetes élőhelyének számító erdőket folyamatosan irtja az ember. 1937 óta csak négyszer sikerült észlelni bizonyított körülmények között.

„Fantasztikus érzés, hogy a világon elsőként sikerült felvételeket készítenünk a karcsú lóriról, és bebizonyítanunk, hogy nem tűnt el a Föld színéről” – nyilatkozta Craig Turner, a kutatócsoport biológusa.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!