Biciklivel is fényképez a Google

2009. augusztus 12. 16:10

Két biciklist alkalmazott a Google Franciaországban, akiknek az a feladatuk, hogy fotózzák le az autóval megközelíthetetlen nevezetességeket.

2009. augusztus 12. 16:10

A Street View szolgáltatás számára fotózó tricikliket Párizs utcáin is látták, ott is az autók elől lezárt részeken, parkokban. A bringák speciális eszközökkel vannak felszerelve: a hátsó, meghosszabbított részen kilenc kamera, egy GPS, egy számítógép és egy generátor kapott helyet, ezek segítségével készítenek 3D-s képeket.

Az AP szerint a két biciklis augusztus 20-ig feltérképezi Párizst, utána jön Franciaország északi része, ősszel pedig levonulnak délre. A fotók várhatóan az év végéig elérhetőek lesznek. Júniusban és júliusban egyébként már bejárták nagy-Britannia és Olaszország egyes részeit, várhatóan több európai országba is eljutnak még, de hogy hova, arról még nem esett szó.

Biciklis álomállás a Google-nél (Kerékagy)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!