Orbán bebizonyította alkalmatlanságát a vezetésre
Egy fröccsöntő kisiparos is tudja, hogy csak azt érdemes gyártani, amit el is tud adni.
Egyre fogynak a hazai gyümölcstermő területek, a technológiai színvonal fejlődése mégis lehetővé teszi a megszokott termésmennyiségek tartását. A klímaváltozás miatt viszont búcsút inthetünk több népszerű gyümölcs magyarországi termesztésének.
Helmeczi Zoltán írása a Mandiner hetilapban
Június utolsó hétvégéjén kerültek a boltokba, piacokra, út menti standokra az első hazai dinnyék. Bár a gyümölcs már hetek óta kapható a szupermarketekben, a tavasz végi, nyár eleji kínálat túlnyomó része Spanyolországból, Olaszországból, Görögországból és Marokkóból érkezett. A magyar dinnye ugyanis leghamarabb júniusban takarítható be, akkor is csak a déli országrészben: Békésben – Medgyesegyháza és környéke számít a legnagyobb termesztőterületnek –, valamint Tolnában és Baranyában. Ezt követi a hevesi régió, majd július végétől Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből is megérkezik a dinnye a fogyasztókhoz, és kedvező időjárás esetén akár szeptember közepéig-végéig kapható lesz.
A dinnyetermelők optimisták az idei szezonnal kapcsolatban,