Fókusz

2022. május 11. 18:06

2022. május 11. 18:06
null

„A mi dolgunk megakadályozni, hogy a világháború megismétlődhessen” – fogalmazott Vlagyimir Putyin győzelem napi beszédében. Az orosz elnök világossá tette: a „különleges katonai művelet” megindítása az egyetlen helyes döntés volt, és szerinte Oroszország nem világhatalmi kizárólagosságra törekszik, mint az Egyesült Államok, hanem minden kultúrát tisztel. Putyin bő tízperces szónoklatában az Ukrajnában harcoló katonáknak is üzent, hangsúlyozva: a hazáért, annak jövőjéért harcolnak, és azért, hogy senki ne felejtse el a második világháború tanulságait. Oroszországban május 9-én ünnepelték a náci Németország felett a második világháborúban aratott győzelem hetvenhetedik évfordulóját. Elemzők arra számítottak, hogy Putyin vagy az Ukrajna feletti győzelmet, vagy a teljes mozgósítást jelenti majd be beszédében.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!