Fókusz

2022. január 19. 08:45

2022. január 19. 08:45
null

Észak-koreai rakétakísérletről szóló tudósítás a szöuli központi pályaudvar tévéképernyőjén január 17-én. A dél-koreai hadsereg közlése alapján két rakétát bocsátottak fel a Japán-tenger irányába az észak-koreai főváros egyik repülőteréről. A mostani rakétakísérlet már a negyedik az év eleje óta, amivel dél-koreai szakértők szerint Phenjan feltehetőleg katonai erőt akart demonstrálni. Észak-Koreát azért sújtották szigorú nemzetközi szankciókkal, mert évek óta folytatja a rakéták fejlesztését, elsősorban a nukleáris robbanófejjel felszerelhetőkét. Az ország és az Egyesült Államok közötti tárgyalásokon nem történt előrelépés azóta, hogy Kim Dzsongun észak-koreai vezető és Donald Trump korábbi amerikai elnök 2019 februárjában Vietnámban csúcstalálkozót tartott.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!