Fókusz

2021. október 06. 10:27

2021. október 06. 10:27
null

Karikó Katalin biológust ábrázoló ötemeletes falfestmény a budapesti Krisztina körúton, amelyet a szeptemberben megrendezett Brain Bar jövőfesztivál szervezői készíttettek. Hétfőn kihirdették a 2021-es orvosi Nobel-díj kitüntetettjeit; sokan esélyesnek tartották az mRNS-alapú vakcinák technológiájának magyar szabadalmaztatóját, a BioNTech alelnökét, ám végül az idegekben tapasztalható hőérzékelés kutatásával foglalkozó David Julius és Ardem Patapoutian kapta a díjat megosztva. Az előző hetekben Karikó sorra zsebelte be a hazai és nemzetközi elismeréseket, legutóbb a Bolyai-díjat ítélték neki oda. Szakértők szerint korai lett volna a koronavírus elleni oltásért Nobel-díjat adni, a bizottság ritkán jutalmaz ilyen friss kutatást. A magyar szakembert a kémiai Nobel-díjra is esélyesnek tartották, a testület döntése lapzártánk után vált ismeretessé.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!