Szivárványokon innen és túl

2021. július 14. 12:42

2021. július 14. 12:42
null
Rajcsányi Gellért

Pedig olyan szívesen kihagynám, hogy erről írjak. Milyen jó lenne, ha – legalábbis ez ügyben – 2021 helyett 2011-et vagy 2001-et írnánk, és egy vállrándítással, no meg egy felemelt mutatóujjal intéznénk el az ügyet: szexuális kisebbségek vannak, őket ne érjék inzultusok emiatt, mindenki éljen úgy a magánéletében, ahogy akar, amíg az a fennálló jogrendbe nem ütközik. És e fennálló jogrendek még Európa innenső fertályán, így itt, Magyarországon is eléggé liberálisak – kapaszkodjanak meg a nyugati mozgalmárok, még most, 2021-ben is. Mégse lehet kihagyni az írást, mert ez jön minden csatornán – a szivárványosan bazsalygó felszín alatt pedig sötétebb törekvések rombolják a társadalom alapjait.

„Some people are gay. Get over it” (vannak melegek. Lépj túl rajta) – állt egykor a felirat Sir Ian McKellen, A Gyűrűk Urában Gandalf varázslót alakító, nagyszerű – és történetesen meleg – brit színészlegenda pólóján. Igaza volt a feliratnak. De miért ne lehetne most is itt lezárni az ügyet, és utána békében tovább élni úgy, ahogy akarunk? Beleértve mindenkit?

Miért, miért? Azért, mert egy nyughatatlan, destruktív és dekonstruáló, szélsőbalosnak, újmarxistának, újbeszélül woke-nak, felébredtnek mondott, szektariánus mozgalom rátelepedett erre a témára. Is. A rátelepedéssel pedig megalkotott egy csúszós pályát, amelyen keresztül hajlítani kezdte megélt, látott, hallott és beszélt valóságunkat. Szavak és fogalmak jelentéseit; hozzáállások, magatartásminták, egész hagyományos emberi identitásunk alapelemeit. Ezek a változások, ez a társadalompolitikai, nyelvi és kulturális forradalom gyakorlatilag egy évtized alatt, itt és most, a szemünk láttára zajlott le szerte a nyugati világban. Mostanra számos országban, köztük nagyhatalmakban rombolják az alapvető társadalomszervező rendszereket, beállítódásokat és közmegegyezéseket. Az igazi állatorvosi ló maga a világ – és ezen belül a Nyugat – vezető hatalma, az Egyesült Államok; de a britektől a németekig, a belgáktól az olaszokig terjed a kór. Nem beszélve az olyan gócpontokról, mint Svédország vagy Kanada, amelyeknek napi szintű történéseit szerintem jó ideje a South Park senkit nem kímélő, vaskosan ironikus rajzfilmsorozatának alkotói írják. És ez a csápjait minden irányba megállás nélkül nyújtogató, mindent felborító mozgalom a melegek és más szexuális kisebbségek ügyét is felhasználja saját céljaira. A csúszós pálya – és Diabólosz, a Szétdobáló – logikáját követve elmossák a határokat, elveszik az értelmes beszéd lehetőségét, mindent összekevernek, és mindent mindennel összefüggésbe hoznak. Például amikor a kellően progresszív helyeken már a gyerekek nemi átalakításának ellenzését is a homo- és egyéb fóbiák megvetendő, büntetendő sorába illesztik. Szorgalmasan dolgoznak a társadalmak alapvetően toleráns és rugalmas szövetének szétszakításán.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dekoninck
2021. július 17. 23:52
Orwell is megmondta, jó és hasznos a háborús hisztéria. Valakit gyűlölni kell. És most nem arról van szó, hogy az 1000 db pszichiátriai eset transznemű leszbikus apát gyűlöli a nép (mert kurvára nem érdekelné őket), hanem az előbbiekkel hisztérizált ballib woke tömegek gyűlölik az egyet nem értő milliókat. Gyűlnek és ölnek, ha lehet. A kínaiak meg röhögnek az egészen, és valamikor wokban fogják megpirítani a woke-osokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!