A Nagy Testvér ismer téged

2020. november 05. 02:02

Azt mondják, az adat az új olaj: akinél az adat, annál a hatalom és a befolyás.

2020. november 05. 02:02
Ugrósdy Márton
Ugrósdy Márton

Kedves olvasó, töltött ön már fel fényképet a Facebookra, a Google Drive-ra, az iCloudra vagy bármilyen ingyenes tárhelyre? És belegondolt abba, hogy valójában, fizikailag hová kerülnek ezek a képek, hol lehet jogorvoslatot találni, ha valaki ellopja vagy rossz célra használja fel őket – vagy ha egyszerűen csak szeretné levetetni a képeit az internetről? Gondolná-e, hogy a közösségi média többet tud az ön politikai preferenciáiról, mint saját maga? A Mátrix és a Skynet ideje persze még nem jött el, de az internet szabályozása napjaink legfontosabb kérdésévé vált, amely meghatározza majd a társadalmunk politikai és gazdasági fejlődését is.

Manapság ingyen adjuk oda legféltettebb adatainkat is ismeretlen cégeknek, amelyek szinte bármilyen célra korlátozás nélkül felhasználhatják őket a későbbiekben. Az adataink birtoklásáról szól a digitális szuverenitás vitája, amely jelenleg is zajlik, és az egyik legfontosabb töréspont az Egyesült Államok és az EU kapcsolatában.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!