Gyurcsány és a könnyező Isten

2020. szeptember 23. 23:55

Sárkányölő Szent György, Ritz Hotel teraszán szürcsölgetett homár és elmaradt libernyákozás – ismét ülésezik a tisztelt Ház. Parlamenti naplónk az őszi ülésszak első összecsapásáról.

2020. szeptember 23. 23:55
null

Leimeiszter Barnabás írása a Mandiner hetilapban.

ORBÁN VIKTOR napirend előtt beszámolót ígér az elmúlt hónapokról, és tartja is magát ehhez. Papírból olvas hosszan adatokat, a reggeli Magyar Nemzet-es esszéjével szemben semmi libernyákozás, amitől, úgy látom, különösképp hajlamos szétrobbanni az ellenzéki érzelmű emberek feje – mintha nem lenne egyértelmű, hogy pont ezért találták ki. Kíváncsi vagyok, mikor jut el a Gulyás Mártonhoz és Vásárhelyi Máriához hasonló intellektusokat magába szívó baloldali agytröszt annak az evidenciának a megállapításáig, hogy a miniszterelnök legszilárdabb hívei nem a lila hajú békemenetes nénikék, hanem éppen ők: pontosan azokat a hisztérikus reakciókat produkálják minden egyes ügyben, amiket Orbánék elvárnak tőlük. És ha képesek lennének egyetlen gondolatot kisajtolni magukból, amiben nem szerepel Orbán, azzal többet tennének a kormányváltásért, mint az összes O1G-s tacepaóval. De mindez nem tartozik szorosan ide. Orbán elmondja: a matematikus és virológus szakértők szerint a legrosszabb esetben 200 ezer ember egyidejű megfertőződésére lehet számítani, ekkor 16 ezer kórházi ágyra lenne szükség, és 800 lélegeztetőgépet kellene igénybe venni – ő a biztonság kedvéért ennek a kétszeresével számol.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!