Fókusz

2020. szeptember 16. 22:34

2020. szeptember 16. 22:34
null

Kaliforniától Washington államig lángokban áll az Egyesült Államok nyugati partvidéke, erdőket és lakott területeket fenyeget a megállíthatatlanul terjedő erdő- és bozóttűz. Kaliforniában az elmúlt hetekben több mint 2,5 millió hektárnyi területet pusztított el a tűzvész, egyszerre huszonnyolc helyen ég az erdő és a bozót. A San Francisco Chronicle című lap tudósítása szerint San Franciscót szerdán csaknem teljes sötétség borította a sűrű, szinte áthatolhatatlan füst miatt, majd délutánra a sötétséget a lángok bíbor színe váltotta fel. A kaliforniai tüzek füstje már Európát is elérte, szombaton a kontinenst a Baltikumtól Spanyolországig átszelő sávok nagyjából öt-kilencezer méteres magasságban helyezkedtek el.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!