A józan ész ereje

2020. július 22. 12:57

2020. július 22. 12:57
Törcsi Péter

Korunk progresszívjei talán még sosem voltak annyira agresszívak és annyira könyörtelenek, mint most. Egészen ijesztő és intenzitását tekintve talán példa nélküli az a testtartás, amelyet a hivatalos és nem hivatalos haladó média és politika az utóbbi hónapokban felvett.

A progresszív világ ugyan a kilencvenes évek óta készíti elő a párhuzamos valóságot, amelyben a fősodortól eltérő, tehát normális, a józan ész talaján álló vélemények és egyének léte nemkívánatos. Ám csak az utóbbi néhány hónapban, bő egy évben jutott el odáig, hogy ezt már nem szégyelli nyilvánosan be is vallani. Erre nyilván a legkézenfekvőbb példa az Egyesült Államokban kibontakozó őrület, amely George Floyd halálával kezdődött. Nem vitatható, hogy sokan úgy érezték: utcára kell vonulniuk 
a történtek miatt érzett felháborodásukban, de a zavargások, szobordöntések már régen nem erről szólnak.

A haladó média és politika, valamint a progresszív civil szervezetek hálózata úgy döntött, hogy új valóságot kreál mindenkinek: új történelmet akar írni az USA-nak, illetve a nyugati keresztény gyökeret ápoló világnak, új beszédmódot akar meghonosítani, új társadalmi és családi együttélési formákat kíván ráerőltetni a többségre, és a lehető legtöbb frontot meg akarja nyitni ember és ember között. Minden hagyományos, természetes, normális dolognak, amit ismerünk, a lényegét akarja elvenni. A családnak az esszenciáját akarja kiüresíteni, ami apából, anyából és gyerekekből áll, hiszen újabban már minden együttélési forma lehet család. A nyugati világból a keresztény értékeket is el kívánja tüntetni, amely a világunk erkölcsi mércéjét és együttélésünk alapvető íratlan és írott szabályait jelenti. A nemzeteknek a karakterét, a hőseit, a történelmét, ezáltal a büszkeségét akarja megtörni. A férfiaktól és a nőktől is el akar venni mindent, ami e két nemet megkülönbözteti egymástól. A szó szoros értelmében totalitárius világforradalom van kibontakozóban a szemünk előtt. Forradalom, mert agresszív, nem riad vissza a fizikai erőszaktól, és meg akarja semmisíteni annak a rendszernek az összes elemét, amellyel szemben éppen harcol. A forradalmi hevületben fel sem tűnik neki, hogy éppen azt a hagyományos értékek mentén megszilárdult szabad nyugati világot szeretné meghaladni, amelynek az önnön létezését köszönheti. Ha a nyugati emberek nem tisztelnék a különböző világnézetek és vélemények szabadságát, sokkal nehezebb dolguk lenne a haladóknak.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!