Pucér politikusi tomporok – demokratikus szabályok

2019. november 12. 23:53

A közügyek megvitatása és a közéleti szereplők tevékenységének nyilvános bemutatása fontos érdek, de nem minden tekintetben erősebb magánéletük védelménél.

2019. november 12. 23:53
Koltay András

A mögöttünk hagyott választási kampányban több jelöltről is nyilvánosságra kerültek intim helyzetben készült videófelvételek. Fontos tapasztalás a magyar demokrácia működésével kapcsolatban, hogy az érintetteket – két vidéki polgármestert és egy kispesti képviselőt – kivétel nélkül újraválasztották. A magyar média a rendszerváltozás óta eleddig meglehetősen szemérmes volt a politikusok magánéletével kapcsolatban. Ám az online kommunikáció ezt a rejtett morális gátat is lebontotta. Érdemes tehát megvizsgálni, hogy egyáltalán lehet-e jogszerűen közzétenni ilyen felvételeket.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!