Nem középiskolás fokon?

2019. november 23. 17:59

A semmiből kellett elkezdeni a magyar foci feltámasztását, de az első eredmények ár érzékelhetők. Futballközpontjainkban megépültek a szükséges pályák és létesítmények, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia és a kispesti Magyar Futball Akadémia pedig számos kulcsjátékost adott a magyar nemzeti csapatnak az utóbbi években.

2019. november 23. 17:59
null
Bodnár Zoltán

Két honi futballakadémia, azaz bentlakásos, az iskolai és a sportképzést együtt megszervező intézmény is Puskás Ferenc nyomdokain igyekszik felnevelni az új magyar futballistanemzedékeket. Az Orbán Viktor miniszterelnök által – akkor még ellenzéki politikusként – alapított felcsúti labdarúgó-akadémia Puskás Ferenc nyolcvanadik születésnapján, 2007. április elsején vette fel a legismertebb magyar nevét özvegyének engedélyével. Az Agárdon akkor már az MTK utánpótlás-nevelő műhelyeként sikerrel működő Sándor Károly Labdarúgó Akadémia után ez volt az ország második futballakadémiája, amelyet aztán 2007 őszén követett Puskás Ferenc korábbi klubjának, a Honvédnak az intézménye, a Magyar Futball Akadémia.

Mára megduplázódott az igazolt labdarúgók 2010-es, körülbelül százezres száma
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!