Kipukkadt összellenzéki lufi Budafokon

2019. november 27. 07:41

Budafok-Tétényben a helyhatóság megújulása regénybe illő fordulatokkal zajlott. Acsarkodás a kisemmizett MSZP és az összekovácsolódott DK–Momentum között, eredetileg kisebbségi vezetés elé néző, végül többséget szerző fideszes polgármester – riportunkban bemutatjuk a kialakult viszonyokat.

2019. november 27. 07:41
null
Joó István
Joó István

Az október közepi választás kampánya óta Budafok-Tétény mutatja a legérdekesebb helyhatósági fejleményeket. Itt állva maradt a fideszes polgármester, Karsay Ferenc, de szorosabb eredménnyel nyert összellenzéki ellenfelével szemben, mint 2014-ben. Ráadásul ami a tizenkét egyéni választókerületet illeti, az öt évvel ezelőtti tarolás helyett most csak kettőt nyert a Fidesz (az egyiket a városvezető). Így az ellenzéknek a papírforma szerint biztos többsége lett volna az új testületben, ezáltal a fideszes polgármester nehéz helyzetre lett volna ítélve. Ám a két bejutó MSZP-s és az egyik civil képviselő váratlanul letért az ellenzéki összefogás útjáról.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!