Vidéken a Fidesz, Budapesten az ellenzék tarolt

2019. október 17. 22:03

A Fidesz–KDNP a megyei jogú városok többségében elnyerte a polgármesteri posztot, a budapesti kerületekben viszont az ellenzéki összefogás diadalmaskodott. A kormánypártok szerint a Borkai-faktor egyértelműen ártott, a szexbotrány nélkül több helyen is győzhettek volna. Elemzésünk az önkormányzati választásról.

2019. október 17. 22:03
null
Szalai Laura, Pindroch Tamás, Kereki Gergő

Nyertünk, de hogy fogunk kormányozni? – forrásaink szerint egy sor megyei jogú városban és fővárosi kerületben szembesül az MSZP–Momentum–DK–Párbeszéd–Jobbik szövetség ezzel a kérdéssel. Ők sem számítottak ugyanis arra, hogy nyerni tudnak – vagy ilyen biztos előnnyel győznek – például a budai kerületekben, illetve tíz megyei jogú városban.

A kormányoldalon a kis különbségű eredményt hozó települések, kerületek elvesztését a Borkai-faktornak tulajdonítják. A győri polgármester a kampányban napvilágot látott szexbotránya miatt mostanra nem tagja a Fidesznek, de a kormányoldalon biztosak abban, hogy Borkai Zsolt ellenük mobilizálhatta a bizonytalan szavazókat. A rossz eredményeket részben ennek számlájára írják.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!