Lengyelország
ÉLŐ
Ausztria

Jó hírt kapott a magyar gazdaság, sokan vártak erre

2024. június 01. 11:48

A Moody’s megerősítette Magyarország Baa2 besorolását, amely alapján Magyarország még mindig jó befektetésnek számít.

2024. június 01. 11:48

A Moody’s fenntartja Magyarország Baa2 hosszú távú befektetői besorolását a legfrissebb, Magyarországról szóló jelentésében – szemlézte a dokumentumot az Index.hu. A hitelminősítő azt írta, „ez a közzététel nem jelent be hitelminősítési intézkedést, és nem utal arra, hogy a közeljövőben várható-e hitelminősítési intézkedés”, de megerősíti az ország gazdasági helyzetét.

Hogy reagáltak erre Nagy Mártonék?

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt írta közleményében, „a fokozódó háborús helyzet ellenére töretlen a bizalom Magyarország iránt, a Moody’s is változatlanul befektetésre ajánlja hazánkat”. Emlékeztettek, Magyarország iránti nagyfokú bizalmat tükrözi, hogy a Standard & Poor’s áprilisi jelentése után a Moody’s stabil kilátással változatlanul hagyta hazánk államadósságának befektetésre ajánlott besorolását. Az erős befektetői és piaci bizalmat a sikeres kötvényaukciók és a külföldi működőtőke-befektetések (FDI) folyamatos beáramlása is alátámasztja. Magyarországon ruháznak be a többi között a legnagyobb német autógyártók és a high-tech elektromosautó-ipari cégek is, mint például a BYD vagy a CATL, sorolták.

És mit mondott Varga Mihály?

„Bár háború dúl a szomszédban, az uniós versenyképesség pedig hanyatlik, Magyarországot mindhárom hitelminősítő befektetésre ajánlja, és két osztályzattal magasabbra sorolják hazánkat, mint az elmúlt évtized elején” – értékelt közösségi oldalán a pénzügyminiszter.

 

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:06
🍓 ️ ­É­­r­­­t­é­­k­­e­l­­­d­­­ ­­­a­­­ ­­s­­­z­e­­x­­­i­­ ­p­u­­­n­c­­­i­­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Zjzj
2024. június 01. 22:27
A Baa2 felulrol a 9. hely a rangsorban, csak 1 minosites van a JUNK (szemet) minosites elott…erre vartunk😃
Zsolakomarom
2024. június 01. 19:44
A Baa2 hol szamit jo befektetesnek? Afrikaban? Mert Europaban biztos nem. Megint utolso lett Orkbanisztan a V4ek kozott ebben is
Zolotarjov
2024. június 01. 18:16
Lipcsike nem érti..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!