George Lucas

2010. április 7. 15:23

Írta: Terján Nóra
A Galaktikus Birodalom ura már harmincvalahány éve megél egykori vad ötletéből, melyről a sokszázadik medvebőrt huzigálja le.
A világ szinte mindenhol tudják, milyen hangot ad ki egy lézerkard, hogyan hörög Vader Nagyúr, vagy hogy mi is az az „Erő”. Forgatókönyvek, cégek, rendezések ide, producerkedés meg Indiana Jones oda... Tökmindegy, George Lucas neve egyet jelent a Csillagok Háborújával. Ennyi. A hetvenes évek derekán megfogant a merész ötlet az akkor még elképzelhetetlen vizuális világról, a jó és rossz örök küzdelméről. Színészei akkor még félve mesélték a sajtónak, ahogy egy vászon előtt ugrálnak az üres stúdióban és átszellemülten lövik az ellenséges űrhajókat. A többi persze történelem; a kaliforniai Lucas az összes többi alkotóval együtt mennybe ment (néhányuknak fájdalmas volt a zuhanás). Aztán trilógia lett, majd jött az iparosmunka előzménysztori, meg ugye Skywalker Ranch, ajándéktárgyak milliárdjai meg most éppen újabb rajzfilmsorozat. Hogy kell-e döntse el ki-ki ízlése és gyomra függvényében, de én akkor is utálom Jar-Jar Binks-et.

Az ajánlott videóban egy olyan rémisztő csemege látható - Chewbacca családjával és az eredeti trilógia színészeivel, manókkal és kegyetlen animációs betétekkel - melyet maga a mester is szégyell. Mi megértjük, miért.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés