Megfenyegették Lengyelországot az oroszok

2023. május 25. 6:47
Több tízezren veszíthetik el a munkájukat.

Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament elnöke azt követelte, hogy Lengyelországban állítsák vissza a második világháborús szovjet katonai emlékműveket – derül ki egy Twitteren megosztott videófelvételből. A politikus azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben a lengyelek nem tesznek eleget a kérésnek, több tízezer kamionsofőr veszítheti el a munkáját.

Moszkva ugyanis megtiltaná, hogy a lengyel fuvarozók Oroszországba járjanak át tankolni az olcsóbb üzemanyag miatt. Ez legalább kétezer lengyel céget érintene, amelyek több tízezer kamionost foglalkoztatnak.

A parlament elnöke szerint Oroszország sok mindent képes megbocsátani, de azt nem, ha meggyalázzák a „felszabadítók” emlékét.

Nyitóképen: Vjacseszlav Vologyin / Facebook

Összesen 153 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na várjunk....
Lengyel fuvarozók Oroszországba járnak tankolni?????
Whaaaaaaat????

Álságos a lengyelek viselkedése.

1947-ben visszaállították az I. világháborút lezáró párizsi békerendszert, elvetve a következő nagy háború magvait, mint ahogy az első világháború után is ugyanezt megtették. Mindez megspékelve azzal, hogy a Molotov-Ribbentrop paktum szerinti Európa felosztást úgy állították vissza, hogy a Harmadik Birodalom helyére az USA lépett be.
Sajnos elindult vissza a rétegek lerombolása. Az USA Ukrajnában betetőzte a Molotov -Ribbentrop (aztán USA) paktum felrúgását, ami háborúhoz vezetett.
Sajnos a háború következő szakasza már a párizsi békék lebontása lehet. Rengeteg igény van: lengyel (nyílt háborús revizió), német (bár ők kussolnak, várják az új vezért), magyar (mi még hallgatunk, de csak politikai szinten van csend, kulturálisan nagyon is hangosak vagyunk) román (ők aztán nem hallgatnak, a Tiszától a Dnyeszterig) és így tovább.
A magyaroknak az lehet, amit Horthy is megpróbált, de elsöpörte a történelem. Minél tovább megőrizni az erőnket.

"Egy teljes ország romokban,"

Az ukránoknak ez nem fáj. Ugyanis jellemzően oroszoklakta területekről van szó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés