Klein Dávid is megszólalt Suhajda Szilárd eltűnéséről

2023. május 25. 13:59
„Nem tudjuk, nem tudhatom, mi történik odafenn” – írta a hegymászó.

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, a Suhajda Szilárd kedd este elindult a Mount Everest csúcsa felé, legutóbb a 8700 méteres szintről adott életjelet magáról, majd megszakadt a kapcsolat és azóta sem tudni sikerült-e elérnie a csúcsot. Klein Dávid hegymászó közösségi oldalán kívánt sok erőt a visszatéréshez sporttársának – írja az Index.  

„Amíg van ember a hegyen, addig reménykedhetünk, hogy Szilárd épségben leér" - Pintér László a Mandinernek

„Biztonságos ereszkedést, kitartást kívánok Suhajda Szilárdnak az Everest déli oldalán. Szeretném, ha hamarosan újból olyan képet posztolna, amin havat gyűjtöget a reggeli teához” – olvasható a posztjában, amelyhez többen is hozzászóltak, az egyik kommentre válaszolva pedig Klein a következőket írta:

Nem tudjuk, nem tudhatom, mi történik odafenn.

Annyi biztos, hogy Szilárdra egy nagyon hosszú mászónap után kimerítő ereszkedés várt és vár. Nem tudhatjuk, az utolsó ismert jelét felfelé vagy lefelé küldte. Dönthetett úgy, hogy folyamatosan ereszkedik, de dönthetett a bivak mellett is. Elérhette a Déli-nyerget, ahol meghúzhatta magát a saját sátrában vagy egy másik sátorban. Arra, hogy a nyomkövető nem ad jelet, vagy megbízhatatlan jelet ad, számtalan személyes példát tudok citálni” – nyomatékosította Klein, hozzátéve: szurkol Suhajda Szilárdnak, hogy a hosszú mászónap után mielőbb elérje (ha még nem érte el) a viszonylagos biztonságot jelentő Déli-nyerget, majd a völgy kínálta megérdemelt pihenést. 

A nyitóképen: Suhajda Szilárd. Fotó: Facebook/Suhajda Szilárd

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Képzelem mit mondanak a serpák maguk között ezekről a hülye európaiakról, akik szponzorok logóit magukra aggatva, Facebook-on posztolgatva tűnnek el a semmibe az első mászási nap után.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés