Itt a vége: itthon is megszűnik a netflixes jelszómegosztás

2023. május 24. 6:38
A vendégfiókok előfizetéssé alakíthatók át.

A Netflix kedden azt a tájékoztatást adta, hogy emailt küld azoknak az előfizetőinek, akik a háztartásukon kívül is megosztják a Netflix-fiókjukat.

A közlemény értelmében

egy Netflix-fiókot egy háztartás használhat.

Az adott háztartásban élők bárhol – otthon, útközben vagy nyaralás alatt – használhatják a Netflixet, és kihasználhatják az olyan új funkciók előnyeit, mint a Profil átvitele és a Hozzáférés és eszközök kezelése. Ez lényegében azt jelenti, hogy hamarosan véget ér az az időszak, mikor a fiókadatainkat (e-mail cím és jelszó) másokkal megosztva a háztartásunkon kívül is használható egy előfizetés.

A szolgáltató a 24.hu megkeresésére gy sajtóközleményben megerősítette, hogy többek között Magyarországon is levelet küldenek majd erről a felhasználóknak. 

A vendégfiókok átalakíthatók előfizetéssé

A lap hozzátette, hogy a közlemény nem részletezi, hogy a Netflix milyen módon ellenőrzi a profilmegosztást, illetve pontosan mi történik, ha a szolgáltató érzékeli, hogy valaki megosztja a előfizetését. Ugyanakkor idézi a cég arra is felhívta a figyelmethogy az eddig használt vendégfiókok egyedi előfizetéssé alakíthatók át, továbbá az előfizetési díj mellett 990 forint/hó plusz összegért a megosztott profilok tovább használhatják az előfizetést – olvasható a 24.hu-n.

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés