Szabó Tímeáék feljelentik Orbán Viktort, aki szerintük három évet is kaphat

2023. március 31. 17:34
Tordai Bence úgy látja, hogy a Párbeszéd pacifista, és a kormányfő rémhíreket terjeszt róluk.

A Párbeszéd feljelenti Orbán Viktor miniszterelnököt és „fideszes társait” rémhírterjesztésért – közölte az ellenzéki párt frakcióvezetője pénteken sajtótájékoztatón. Szabó Tímea felidézte, hogy a kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, a baloldal továbbra is háborúpárti. Az állítást szemenszedett hazugságnak nevezte és kiemelte, hogy a büntető törvénykönyv szerint aki veszélyhelyzet idején nagy nyilvánosság előtt valótlan tényt állít vagy híresztel,

nyugtalanságot és zavart keltve az emberek körében, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A Párbeszéd úgy gondolja, hogy a miniszterelnök és „fideszes társai” is kimerítették ezt a tényállást, hiszen valótlanul állítják és terjesztik nagy nyilvánosság előtt, hogy az ellenzék, többek között a Párbeszéd is háborúpárti – mondta Szabó Tímea, hozzátéve:

pártjának nem maradt más választása, mint hogy feljelentést tesz. 

Ilyen nyugtalan helyzetben, amikor valóban háború zajlik a szomszédunkban, akkor ilyen felelőtlenül, ilyen aljas politikai célokkal elkövetve egy miniszterelnök nem viselkedhet – fogalmazott Szabó Tímea. Arra szólította fel Orbán Viktort, hogy „fejezze be az álhírek terjesztését”!

”A Párbeszéd pacifista”

Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke kijelentette, azt javasolják Orbán Viktornak, „amit ő ajánlgatott mindenkinek egy évvel ezelőtt: stratégiai nyugalmat”. Amikor a Fidesz álbékepárti határozati javaslatában olyan mondatok szerepelnek, hogy a világ lassan belesodródik egy új világháborúba, az biztos, hogy

ebben az egyébként is feszült nemzetközi helyzetben csak olajat önt a tűzre

– értékelt. Leszögezte, hogy az Ukrajna melletti kiállás sem Magyarországot, sem más országokat, sem az EU, sem a NATO tagjait nem fenyegeti azzal, hogy belesodródnának a háborúba. Attól viszont lehet félni, hogy  Magyarországon nyugtalanul alszanak és kelnek az emberek, mert az egész életükre árnyat vet a háború eszkalációjáról szóló fideszes rémítgetés – tette hozzá. Tordai Bence azt is közölte, a Párbeszéd pacifista, ahogy minden zöld párt, mert a zöld mozgalom is tulajdonképpen a békemozgalomból nőtt ki.

(MTI)

Kép forrása: Facebook

Összesen 197 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor egy ügynöknek a szellemi képességei okán már nem tudnak értelmes feladatot adni.......át kell adni a népnek.....

Furcsa, de a múlt héten az egyik Pannónia utcai sörözőben a különböző, jobbára balliberális pártokhoz tartozó zsidó barátaimmal - ez egy demokratikus baráti kör, a konzervatív zsidó is megszólalhat - éppen arról elmélkedtünk, hogy amennyiben Orbánnal történne valami, aminek eredője a balliberális oldalhoz köthető, akkor Lipócia lángba borulhat, kereskedő barátaink bedeszkázhatják az üzleteiket, itt zsidó pogromok lesznek. Állítsuk meg az őrülteket, az ügynököket.......nem lep meg, hogy ennek a nácik, lásd Armageddon és társaik, csak örülnének.......

Timi-kém! Légyszi a nemzetközi megmondó embereket is jelentsd fel, akiknek hasonló a véleményük .
Szerinted hol van a véleményszabadság?
Csak te fütyülhetsz a büdös száddal OV arcába?

Buta vagy, nincsenek soha ellenérveid, de mutogatod, mert nagyon okosnak gondolod magad. Egy szinten Timikével és társaival, akiknek a leszegett fejű, röhejes daccal előadott ellenkezésen kívül másra nem futja.

Összefoglaló kifejezéssel is lehet a háborúban való konkrét részvételre, lényegében a háború folytatásával való egyetértésre utalni. 4 milliárdos baksisért csak ezt az álláspontot lehetett képviselni, győzelem esetén pedig csak eszerint lehetett volna cselekedni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés