Puzsér ezúttal sem kímélte noÁrt

2023. március 31. 18:30
A Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában beszélgettek a színészről, balliberális aktivistáról.

„A Hadik egy adófizetői forintokból készült film. A te és az én befizetett adómból készült el. A befizetett adó nem a kormány pénze. Nem kegyet gyakorol az állam, hanem a kötelességét végzi, amikor elkülönít a kultúrára adófizetői forintot”fogalmazott minap közösségi oldalán Molnár „noÁr” Áron, miután felrótták neki, hogy szerepet vállalt a filmben.

Tisztázzuk a Hadik-helyzetet, avagy mit keres, Molnár Áron a noÁr alapítója egy állami filmben?

A színész később hozzátette, ha például valaki úgy vett részt „Elxurtuk” c. film elkészítésében, „hogy ideológiailag egyetért a kormánnyal és vállalja a propaganda és a film hazugságait az egy döntés. De azzal takarózni, hogy csak egy színész vagyok, aki eljátszik egy szerepet, ebben a rendszerben ez köpönyegforgatás. Ezért szereztem meg a Hadik forgatókönyvét már a casting előtt.

Tudnom kellett, hogy ez is csak a NER propagandát tolja-e. Mert ha igen, akkor nem veszek részt benne”.

Puzsér: „noÁr ebben a szituációban lehet egy színész, de akkor nem kérjük vissza az aktivistát”

Puzsér Róbert publicista minderre a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában reagált, némiképp cinikusan. „Molnár Áron nyomorult magyarázkodása – hát persze, persze. Áron, így ismerjük a NER-t.

Hogy ott miniszterek akarnak Téged kivetetni a filmből, de nem tudnak, mert aláírt szerződés van!”

Ekkor jött a közbevetés, miszerint noÁr igazából nem magyarázkodik – bár sok médium ezzel a címmel hozta le bejegyzését –, hanem partizánakciót hajt végre. Mire Puzsér:

„Belülről bomlasztja a rendszert, Áron. Így ez a Hadik film tulajdonképpen a rendszer bomlásának fészke lesz. Majd egyszer a történészek, amikor már ez a rendszer a múlté lesz, felteszik a kérdést: »Hol kezdődött az erjedés?« És akkor az lesz a válasz, a történészi konszenzus: hát amikor a Molnár Áron abban a Hadik filmben szerepet vállalt. És a rendszernek a döntéshozói már érezték, hogy ebből baj lesz. Próbálták is eltávolítani a filmből, kapálóztak, de nem tehettek semmit.”

A publicista szerint az, hogy noÁr aktivistaként, politikai aktivistaként tetszeleg, még rendben van. De amikor ugyanez a Molnár Áron „átvedlik színésszé”, és mint színész szerepet vállal a Hadik című filmben, majd elkezdi azt magyarázni, „az nem a kormány pénze, hanem az adófizetők pénze, és ő az adófizetőknek játszik,

na de azt a forgatókönyvet ugye nem az adófizetők írták”.

Csakhogy a film, a koncepció a hatalom kulturális koncepciójába illeszkedik, vélte Puzsér. „Ő ebben az értelemben, ebben a szituációban lehet egy színész, de akkor nem kérjük vissza az aktivistát.”

Nyitókép: Mandiner-archív

A beszélgetést ITT nézhetik vissza:

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés