Oroszország immár Magyarországot is a „barátságtalan országok” listájára tette

2023. március 30. 13:17
Erről Jevgenyij Sztanyiszlavov, Oroszország budapesti nagykövete számolt be a RIA Novosztyinak adott interjújában.

Magyarországot Oroszországgal szemben barátságtalan országnak minősítették a szankciókhoz való csatlakozása miatt, de a párbeszéd csatornái továbbra is nyitva állnak – ezt Jevgenyij Sztanyiszlavov, Oroszország budapesti nagykövete mondta a RIA Novosztyinak adott interjújában.

Meglátása szerint Magyarország politikája az érdekei védelmére irányuló törekvésen alapul. Ugyanakkor az ország tapasztalja az ukrán válságot követően bevezetett oroszellenes szankciók negatív következményeit.

Tény, hogy Magyarország minden brüsszeli oroszellenes szankciócsomagot aláírt,

és azokat szigorúan be kell tartania. Éppen ezért Oroszországgal szemben barátságtalan országként van kategorizálva, amellyel szemben válaszlépéseket lehet tenni” – mondta Oroszország budapesti nagykövete.

Jevgenyij Sztanyiszlavov szerint a szankciók egyre negatívabb hatással vannak az Oroszország és Magyarország közötti együttműködés minden területére, beleértve a gazdaságot, a politikát, a kultúrát és az emberi kapcsolatokat.

***

„Nem erre számítottunk!" - beleszálltak Putyinba az orosz állami médiában

***

Nyitókép: Sergei Bobylyov / SPUTNIK / AFP

Összesen 428 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor most nem Putyin csicskák vagyunk? A múlt héten még azok voltunk szerintetek.

Akkor most már fideszes vagy?

Egy rajtunk kívül álló konfliktusban miért nem szabad mindkét fél véleményét, érveit megismerni? Számomra helyből az a fél a hiteltelen, és annak nem hiszek, akik gátolja a másik oldal információinak megismerését.

Most akkor merre kéne megbízhatónak lenni? Az orosztól kapunk gázt, olajat, mert mástól fizikailag nem tudunk szerezni, az EU-tól sem. Ezért a nekünk nem létfontosságú szankciókat tudomásul vesszük, csak az gázhoz, olajhoz ragaszkodunk. Ugyanakkor nem helyeseljük az orosz agressziót, de fegyverszállítás helyett a fegyverszünetet, a békekötést szorgalmazzuk. Ukrajnát pedig csak a menekültek fogadásával segítjük.

Tudom, hogy neked bonyolult ezt felfogni.

Most leírtál valamit, mellébeszélsz, de alá is tudod támasztani? Mikor, hogyan mondta Orbán, hogy Putyin a legjobb barátja? Hogyan szolgáltattuk ki magunkat az oroszoknak azon túl, hogy megörököltük a most teleszájjal pofázó bolsevik utódoktól az energiaellátás helyzetét? Miért ne lehetett volna üzleti kapcsolatokat kiépíteni azokkal az oroszokkal, akikkel a mostani huhogók nálunk nagyobb mértékben üzleteltek, és üzletelnek ma is?

Jó lenne, ha kifejtenéd, mert ezeken az általánosságokon csak röhögni tudok.

Azzal, hogy EU-s tagok vagyunk, MO gyakran kénytelen megteni olyasmit is ami nincs szüksége, vagy esetleg egyenesen a magyar érdekek ellen van. De hát mit lehet tenni, ha még a Fidesz is megszavazta a Liszaboni szerződést. Persze annakidején még nem lehetett tudni, hogy ez majd a jövőben negatív hatással lehet az ország szuverenitására és a Magyar érdekekre is. Annak idején jó ötletnek látszott.

Ezzel nem válaszoltad meg azt, miért nem lehet az orosz véleményeket is szabadon hallgatni, olvasni? Majd az emberek eldöntik, kinek, mennyire adnak igazat.

A függetlenség pedig maszlag, amit a gyengébbek bevesznek. Miért kéne egy orgánumnak függetlennek lenni? Akinek van világnézete, van véleménye, az már nem független.

nem immar, hanem az egesz EU mar egy jo ideje

a vegeredmeny szempontjabol nem az szamit ki mit mond hanem hogy mit csinal
marpedig ha huzodozva is de ugyanugy alairtunk mindent.

ha tizen rugdalnak valakit az egyik hiaba mondja hogy hat en igazabol nem is akartam meg igyekeztem kicsiket rugni

Mint ahogy a hazudozás és a gyűlölet propaganda is az.
Márpedig az oroszok ebben mesterek.

Guglizz rá arra az orosz szóra, hogy "maszkirovka".
Aztán meglátod, hogy mennyire mesterei ennek az oroszok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés