A „No” hete

2023. március 27. 9:13

Bolgár György
Népszava
Migráció, gender és háború akkor is van, ha Orbán nem akarja.

„Azt állította Orbán Viktor (Twitter üzenetében a brüsszeli uniós csúcsról, angol nyelven), hogy a magyar álláspont világos és egyszerű: »No migration! No gender! No war!«

Ezzel szemben a tény az, hogy a magyar kormány álláspontja se nem világos, se nem egyszerű, ugyanis migráció, gender és háború akkor is van, ha Orbán nem akarja. Annyira van, hogy évente például 40-50 ezer ember vándorol be Magyarországra. A nemi szerepeket és szerepelvárásokat nem lehet betiltani, a gender létezik, a háború befejezését pedig nem Brüsszelben kell követelni, hanem Moszkvában. Hajrá!

Azt állította Gulyás Gergely miniszter (a kormány üléséről tartott tájékoztatóján), hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsa ellenére Magyarországon nem tartóztatnák le az orosz elnököt, ha idejönne, mert a bíróság statútuma nem lett kihirdetve, nem része a magyar jogrendnek, és így ellentétes az alaptörvénnyel.

Ezzel szemben a tény az, hogy a bíróság statútumának, szabályzatának magyarországi elfogadásáról a parlament még az első Orbán-kormány idején döntött egy határozattal, amit az akkori alkotmány lehetővé tett. Így ha Putyin Magyarországra utazna, a magyar hatóságoknak el kellene őt fogniuk. Viszont nyilván elégedett mosollyal nyugtázta Moszkvában a magyar miniszter kijelentését arról, hogy mégsem tartóztatnák le Budapesten. Talán még azt is megjegyezte, hogy »málágyec« (brávó, derék dolog), bár nyilván nem Gergelyre, hanem Viktorra gondolt.”

Nyitókép: Képernyőfotó

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A sajátjáról írt, nem kevésbé gusztustalan, mint Gréczy.

Nem csak ez a három baromság van Orbán nélkül, hanem több is.

Az őskövületek még remélnek némi hasznot.
Eljárt felettük, a véleményük és gondolataik felett az idő.
Már a sajátjaikat sem nagyon érdeklik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés