„Felkészíteni erre nem lehet a gyerekeket” – megrázó videón, ahogy kárpátaljai gyerekek óvóhelyen húzzák meg magukat

2023. március 26. 14:40

Kárpátalján már az óvodásoknak is meg kellett tanulniuk, hol van az óvóhely. 

2023. március 26. 14:40
null

Megrázó, és a helyiek mindennapi életéről pontos képet festő felvételt osztott meg Facebook-oldalán Magyarország kormánya Helyzetkép Kárpátaljáról: háborúban elesett magyarok és rendszeres légiriadók címmel.

A leírásban az olvasható, hogy

Kárpátalján már az óvodásoknak is meg kellett tanulniuk, hol van az óvóhely. 

A kormány oldalán megosztott videóban egy beregszászi óvónő meséli el, mennyire nehezen szokták meg a légiriadót. „Felkészíteni erre nem lehet a gyerekeket.” – nyilatkozta az óvónő.

Kiemelte, hogy bár nagyon várják, hogy újra találkozhassanak a Magyarországon élő rokonokkal, mégis úgy fog telni a húsvét, hogy nem láthatják újra egymást a családok. Itt maradtam egyedül a kisebbik fiammal, megtanultam csavarozni, megtanultam fúrni-faragni, megtanultam mindent egyedül megoldani. Megtanultam egyedül gyereket nevelni, nagyon nehéz. – tette hozzá.

A kormány Facebook-oldalára korábban egy másik videót is felkerült, amely szintén a nehéz kárpátaljai helyzetről tanúskodik.

 

***

Nyitókép: 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. március 27. 08:18
Ezt a magyargyűlölő hohol zsidó államot pénzeli, látja el árammal, üzemanyaggal, gázzal, élelmiszerrel a magyarok pénzéből a vétótlan köpcös geci 2015 óta. Miért is?
Csigorin
2023. március 27. 02:20
ezert zelenszki meg felelni fog egy nepbirosag elott
letsgobrandon
2023. március 26. 19:56
Sajnálom őket , hogy az USA-ért kell szenvedniük egy soviniszta korrupt országban
FredShine
2023. március 26. 15:58
Mindeközben van egy "magyar" baloldal, amelyik tüzeli ezt a háborút...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik