Biden dühös Harrisre, mert nem kezelte jól a bevándorlást

2023. március 26. 20:20
Az alelnök „nem állt a helyzet magaslatán”, félt, hogy „elszúrja”.

Belső feszültségekre derült fény Joe Biden amerikai elnök és alelnöke, Kamala Harris között. Biden elnök állítólag csalódott Kamala Harris alelnök miatt, amiért nem „nő fel a feladathoz”, mint a helyettese – derül ki a Reuters friss jelentéséből. A Reuters riportja a Biden-kormányzat magas rangú tisztviselőinek megjegyzéseit tartalmazza, akik elárulták az elnök néhány őszinte véleményét Harrisről.

„Ha nem tartotta volna alkalmasnak, nem őt választotta volna” – mondta egy volt Biden-tisztviselő a Reutersnek. 

De az a kérdés, hogy következetesen felnő-e a feladathoz” – mondta a tisztviselő.

„Nem hiszem, hogy az elnök úgy tekint rá, mint olyan valakire, aki bármit is levesz a válláról” – mondta egy második volt fehér házi tisztviselő, hozzátéve, hogy „a félelem a baklövéstől” azt okozta, hogy Harris későn csatlakozott a fontos politikai harcokhoz, például a folyamatban lévő migrációs válsághoz.

Biden 2021-ben Harrist bízta meg a „határkérdésekkel” kapcsolatban, de a határlátogatást elhanyagolta, és csak azután ment el, hogy a sajtóban és az érdekcsoportoktól komoly kritikát kapott. „Ha 2 évvel ezelőtt azzal a kifejezett céllal kaptál munkát, hogy csökkentsd az illegális bevándorlást, és aztán csak ülsz és nem csinálsz semmit, miközben az illegális bevándorlás soha nem látott szintre robban, akkor ki kellene rúgni és le kellene váltani. Pont” – írta a Nemzeti Határőrségi Tanács januárban.

Nyitókép: OLIVIER DOULIERY / AFP

 

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

LETS GO BRANDON!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés