Elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen a Nemzetközi Büntetőbíróság

2023. március 17. 16:32
A közlemény szerint megalapozott a gyanú, hogy személyesen felelős ukrán gyermekek jogellenes deportálásáért és átszállításáért Oroszországba.

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) háborús bűncselekményekért viselt feltételezett felelőssége miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen – jelentette be az ICC pénteken.

A közlemény szerint a Nemzetközi Büntetőbíróság kérelmet elbíráló bírói tanácsa az orosz elnökkel szemben azért adott ki elfogatóparancsot, mert megalapozott a gyanú, hogy személyesen felelős ukrán gyermekek jogellenes deportálásáért és átszállításáért Oroszországba.

Ugyanezzel a bűncselekménnyel összefüggésben az ICC ugyancsak elfogatóparancsot adott ki Marija Alekszejevna Lvova-Belova, az orosz elnöki hivatal gyermekjogi biztosa ellen.

(MTI)

Nyitókép: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP

Összesen 237 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De már rég nem él vagy pár napon belül megölik egy jégcsákánnyal.

Alkudni a kofák szoktak, Putyin után egyelőre csak radikálisabb vezető jöhet. Az az idő már elmúlt, amikor a részeges Jelcin beengedte volna a nyugatot az orosz gazdaság stratégiai területeire.

Oroszország tele van természeti kincsekkel, ahhoz túl nagy, hogy gyarmatosítsák, az orosz nép nem fogékony a nyugat egyre hülyébb dolgaira, nem maradt más, mint kiprovokálni ellenük egy háborút. Ebben a háborúban Putyin semmivel sem bűnösebb, mint a demokrácia exportőr amerikai elnökök.

Amit leírtál, ahhoz Oroszországot is le kéne bombázni úgy, mint Szerbiát. Mert amerikai bombák nélkül Milosevics nem került volna Hágába.

Az már csak hab a tortán, hogy Koszovó elszakadhatott etnikai alapon, a Donbasz 8-10 millió orosszal nem tehette ezt meg akkor, amikor látták, hogy az USA az anyaország ellen hangolja Ukrajnát.

A jognak végrehajthatónak kell lennie: Putyint soha nem fogják tudni bíróság elé citálni.

mennyit er egy olyan birosag aki meg azt sem tudja hogy mely orszagokra terjed ki a joghatosaga?
sorosista gittegylet

Te nem érzed, hogy mekkora felszopást adsz elő a nyugat felé? Ott több szereplő van, szimultánban végzed, vagy felváltva?

Az ugye megvan, agyhalott, hogy ennek a GITTEGYLETNEK NEM (!) tagja:
- az USA (!),
- Kína,
- Oroszország.

Egyebek mellett.

Még egyszer: az ICC-nek NEM tagja az USA.
(Ja, és... hoppá... UKRAJNA SEM TAGJA...)

Bush és Blair ellen van elfogatóparancs?
Mert ha nincs, Putyin ellen meg van, akkor az felvet néhány kérdést.

Azt meg megy a nagy csodálkozás bociszemekkel, miért zár össze Kína és Oroszország, miért nem áll a Nyugat mellé India, Brazília, Irán, Szaúd-Arábia stb. stb. stb., miért utálják egyre jobban az USA-t a világ egy nagyon nagy részén...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés