Elhunyt Tarr Mária

2023. március 15. 11:31
Ötvenöt éven át dolgozott a Madách Színházban, és már nyolcvan éves volt, amikor felhagyott a munkával.

„A Madách Színház mély fájdalommal tudatja, hogy elhunyt Tarr Mari, a leghíresebb magyar színházi súgó. A számos állami díjjal kitüntetett színházi szakember 89 éves volt” – írta a színház Facebook-oldalán.

Mint bejegyzésükben írják: Tarr Mária 55 éven át dolgozott a Madách Színházban, 80. születésnapján, 2014 januárjában köszönt el a napi színházi munkától, de a színháztól sohasem. Mesék a súgólyukból című estje rendkívüli sikert aratott a színházrajongók körében, hiszen úgy mesélt a mesterségéről, valamint a kulisszák világáról és szereplőiről, ahogy senki más. Az előadásban állandó társa Dunai Tamás volt, akivel az egész országot, sőt, a határon túli magyarlakta területeket is elvarázsolták a történeteikkel, amelyeket aztán könyvbe is foglaltak. Azt is hangsúlyozzák: Tarr Mária egész életében hívő ember volt, bejárta szinte az összes Mária-kegyhelyet, és Jézussal való beszélgetéseit a nézőkkel is meg akarta osztani. Ezért 2012-ben Pándy Piroska operaénekesnővel készített előadást a Szűzanya tiszteletére, Ave Maria címmel.

Tarr Mária, díszlettervező férje, id. Tarr Béla kísérőjeként került a színházba, ahol épp hiányzott egy súgó. A súgó szakma rendkívüli ritmusérzéket és empátiát követel művelőjétől, hiszen előbb kell tudnia, hogy a színész hibázni fog, minthogy az megtörténne.

A bejegyzésben az áll: családja és barátai Pannonhalmán kísérik majd utolsó útjára.

Nyitókép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyszer láttam vele egy beszélgetést. Nagyon humoros volt. alig akartam elhinni, hogy Tarr Bélának az édesanyja.
Örülök, hogy Pannonhalmán temetik el a bencés szerzetesek.
Az örök Világosság fényeskedjék neki!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés