Szlovák lap: Orbán Viktor elszigetelődött, nincs partnere Európában

2023. február 8. 8:23
A Denník N okfejtése szerint a magyar kormányfő már csak Ficóban bízhat.

A liberális szlovák lap online kiadásában arról ír, hogy Robert Fico (volt szlovák miniszterelnök) hétfőn olyan teret kapott a magyar állami televízióban, amiről a helyi ellenzék „csak álmodhat”. A politikusokkal készített több, mint 20 perces interjú Szlovákiában bevett formátum, de szerintük a magyar közmédiában ez csak a Fideszhez kötődő személyeknek van fenntartva. Ez nem félreértés, írják, hanem annak kifejezése, hogy Orbán Viktor rendszere milyen fontosnak tartja a Smer elnökét és a szlovákiai előrehozott választásokat.

A lap azonnal le is vonja a következtetést: Orbán Viktor elszigetelődött. „Különösen

az Ukrajna elleni nyílt orosz agresszió kezdete után nincs partnere Európában az oroszbarát hozzáállásával”

– írják. A leggyorsabb és legegyszerűbb módja, hogy valamilyent szerezzen, Fico sikere a választásokon – véli a lap. Ha tehát Fico azt mondja, hogy ugyanazt a stabilitást akarja Szlovákiában, mint amit Orbán Magyarországon biztosított, az „ugyanazt a korrupciót, ugyanazt a médiaellenőrzést, az állam felülről lefelé történő meghódítását és megszállását, valamint ugyanannyira kevés demokráciát jelent” – hangzik a szlovák lap sommás ítélete.

Fotó: MTI/Komka Péter

Összesen 171 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor Orbán sikere után előbújtak az addig sunnyogó szlovákok és csehek, hogy a vezetékes olajra vonatkozó kedvezmény nekik is kéne, akkor mondhatjuk, hogy az Orbán által kitaposott úton hirtelen ők is oroszbaráttá váltak?

Mert ha őket nem vádolják oroszbarátsággal, akkor mégis létezik olyan kategória, hogy valaki saját érdekét képviselve, ráutaltságból kereskedik az oroszokkal. Mint például a szegény kis belga gyémántkereskedők, akik saját érdekeiket szintén előtérbe helyezik. De érdekes lesz, hogy a szlovákok meg merik-e vétózni az orosz nukleáris fűtőanyag tilalmát, vagy megint Orbán mögé bújnak?

Szerintem meg Európa szigetelődött el.
A világ többi részétől.
És a józan észtől is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés