Brüsszeli újság eredt Putyin volt feleségének nyomába, szerintük feltűnően nagy a vagyona

2023. február 7. 17:13
A Politico kiderítette, hogy Ljudmila Alekszandrovna Ocseretnaja jelentős ingatlanvagyont halmozott fel.

2014-ig volt Vlagyimir Putyin felesége a most 65 éves Ljudmila Alekszandrovna Ocseretnaja, de azóta sem kell nélkülöznie. 2015-ben összeházasodott a most 44 éves triatlonistával, Artur Szergejevics Ocseretnyijjel, akivel jelentős ingatlanvagyonuk van az Európai Unióban, és egyelőre a szankciókat is megúszták – olvasható a Politico cikkében.

A brüsszeli portál újságírója a spanyolországi Marbellában akadt rá a házaspár egyik luxusingatlanjára. Ott egy Vlagyimir nevű, orosz akcentussal beszélő férfi fogadta, aki azt állította magáról, hogy a tulajdonos üzleti partnere. Az újságíró reménybeli vevőként megbeszélte Vlagyimirral, hogy később megnézheti a lakást, ami 2014-ben 1,1 millió euróért került Ocseretnyij birtokába, így képet kaphatott volna arról,

hogyan él az orosz elit Európában.

Ljudmila 1983-ban az Aeroflot utaskísérője volt, amikor összeházasodott a leningrádi KGB-tiszttel, Vlagyimir Putyinnal. Vele tartott Drezdába is, a berlini fal ledőlése után pedig két lányukkal költöztek vissza Szentpétervárra, ahol a férj a polgármesteri hivatalban politikai karrierbe kezdett. Politikusfeleségként Ljudmila Putyina a háttérbe húzódott, Vlagyimir miniszterelnöki kinevezése után egy az orosz nyelv ápolásával foglalkozó intézet létrehozásával és vezetésével foglalatoskodott.

 

***

 

Nyitókép: MIKHAIL KLIMENTYEV  SPUTNIK  SPUTNIK VIA AFP

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Se Bombardier, se Lady Mrd?
Se luxuskurvák, se catering csiliárdér?
De szeretném, ha a mienk is beérné ennyivel.
Amíg le nem csukják...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés