Orosz nagykövet: Nincs ok arra, hogy Bécset a tárgyalások közvetítőjének tekintsük

2023. február 7. 11:32
„A határozott oroszellenes nyilatkozatok és diplomatáink közelmúltbeli alaptalan kiutasítása újabb bizonyíték erre” – fogalmazott Oroszország ausztriai nagykövete.

Nincs ok arra, hogy Bécset esetleges közvetítőnek vagy az orosz-ukrán tárgyalások potenciális platformjának tekintsük – nyilatkozta Dmitrij Ljubinszkij, Oroszország ausztriai nagykövete a TASZSZ információi szerint.

A nagykövet szerint Bécs nem lenne alkalmas helyszín az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalásokhoz, mert meglátása szerint „az osztrák szuverenitás egyre inkább elmosódik”.

„Ez mind abban megnyilvánul, hogy ez az ország csatlakozik a Nyugat kollektív oroszellenes szankcióihoz,

mind a kijevi rezsimnek nyújtott segélyekben, mind pedig a hatóságok nyilvános nyilatkozataiban, amelyek Kijev feltétel nélküli támogatásáról szólnak. Alexander Van der Bellen köztársasági elnök a közelmúltban tett ukrajnai látogatása során hangsúlyozta, hogy Ausztria egyáltalán nem semleges »politikai téren«” – miközben nem szállít fegyvert Ukrajnának, és nem rendelkezik a szükséges fegyverekkel, másokat ebben semmiképpen sem akadályoz meg.

A két ország között rosszabb lett a viszony

A diplomata kiemelte, hogy Ausztria „a saját oldalát választotta”. „A határozott oroszellenes nyilatkozatok és diplomatáink közelmúltbeli alaptalan kiutasítása újabb bizonyíték erre. Bécs szándékosan folytatja a hidak felégetését és egykor konstruktív kapcsolataink lerombolását, miközben gyakorlatilag nem törődik a következményekkel” – zárta gondolatait.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Andrew Michael / Robert Harding Heritage / robertharding via AFP

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az osztrákoknak egy tanulságos történet:
Hozzáértők ( TasteAtlas) a világ legjobb száz sütijét keresték. Volt bátorságuk első helyre tenni az orosz medovikot! Ehhez a normalitáshoz manapság hatalmas bátorság kell!

Megint a kontraszt.
Ezt a szöveget értem. Világos, racionális, tényszerű. (Sajnos.)
A nyugati féktelen, irracionális háborús őrjöngést... na azt nehéz értelmezni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés