Debrecenbe kéne menni, akkugyárat kéne szidni

2023. február 4. 11:32

Nagy Ervin
Pesti Srácok
A „hivatásos civilek” a kormány iránti gyűlöletükön kívül semmit nem tudtak idáig felmutatni.

„Hisztériakeltés folyik a cívisvárosban. LEmentek vidékre a hivatásos civilek – szokták volt fennhéjázva mondani azok, akiknek mindig Budapestről lejt a pálya. Ám most egy olyan rekord volumenű beruházásról van szó, ami tragédia lenne, ha a nemzetközi nyomás alatt megroppanna. Ha a helyi hasznos hülyék, vagy a mondanivaló hiányában rombolni kész ellenzék, esetleg egy külföldi érdekcsoport megakadályozná. Nagy az ellenállás és ismét »hamis a baba«: Debrecenben ugyanis megjelentek a fizetett tüntetők, s velük együtt a Sorostól származó pénzek. Bízva a természetes bizalmatlanságban, az emberek félelmeire alapozva és Alisnky ajánlásait követve kezdetét vette az aknamunka. (...)

Bár mindig is igyekeztek létező témákhoz kötni, az igencsak heterogén összetételű, egymással is perlekedő »hivatásos civilek« (Békés Márton) a menetrendszerinti utcára vonulásuk okait, de végül is a kormány iránt táplált gyűlöletükön kívül semmiféle minőségi tartalmat, urambocsá’ alternatívát nem tudtak ez idáig felmutatni.

Mondták ugyan, hogy az internetadó ellen mennek, aztán a Fidesz-szákházat dobálták meg. Volt, hogy a magánnyugdíj pénztárak mellett szálltak síkra, mégis összefirkálták néhány műemléket és megdobálták a rendőröket. de olyan is történt, hogy a költségvetés elfogadása miatt vonultak utcára, aztán jött a CEU, meg a FreSZFE és így tovább, de kivétel nélkül erőszakos kormány-ellenes megmozdulás lett mindenből. Visszatekintve az őszi mozgolódásokra, ugyancsak egy kormányellenes hőbörgés rajzolódik ki, ami a Kata-tüntetésekkel kezdődött, majd az úgynevezett pedagógusdemonstrációkkal folytatódott… és most jöhet a debreceni akkumulátorgyár!Hivatásos civilek érkeztek a fővárosból, céljuk a hisztériakeltés.

Ámbár a főszereplők, a nem-kiválasztott szónokok is sokat tettek azért, hogy kilógjon az a bizonyos lóláb, miszerint itt valójában nem a civilek által védelmezett nemes ügyekről van már régen szó, hanem pusztán a választásokat vesztesen megélt emberek felhecceléséről. Ami természetes és bele is kell, hogy férjen egy demokrácia működésébe. Csak éppen nem őszinte.”

Nyitókép: Bohár Dániel, Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez mennyiben cáfolja azt, amit írt???
Arra nyilván nem tudsz semmit reagálni, ezért jössz ezzel az ócska dumával.
Nagyon jellemző ez a hívekre...

Te pedig nyilván nem Debrecenben laksz...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés