Takarókat és mellényeket osztogatnak a német bankároknak, hogy ne fázzanak

2023. február 3. 14:08
Ráadásul újrahasznosított anyagból készültek a takarók, így még környezettudatos is a lépés.

Sajátos megoldást találtak Németországban a bankok arra, hogyan ne fagyjanak meg dolgozóik: a projekt- és exportfinanszírozással foglalkozó KfW Ipex nevű bank például 800 darab újrahasznosított anyagból készült takarót osztott szét a munkavállalók között, mivel a szabályozások nem engedik 19 foknál melegebbre fűteni a középületeket, ebbe pedig az állami tulajdonban lévő bankok is beletartoznak.

A Helaba pedig külön bélelt mellényeket készíttetett a bankároknak, külön öltözővel, ahol mindenki megtalálhatta a rá pontosan illő ruhadarabot – írja a Bloomberg.

Németországban a jelen szabályozások nem engedik 19 foknál melegebbre fűteni a középületeket, ebbe pedig az állami tulajdonban lévő bankok is beletartoznak.

Ettől azt várják, hogy a fogyasztás csökkenése segíteni fog átvészelni az energiaválságot, a változás azonban számos munkavállaló közérzetét ronthatja, főleg azokét, akik nem kapnak sem takarókat, sem mellényeket.

Vannak azonban szerencsésebbek is: a Deutsche Bank AG 20 fokon tartja az irodáit, mivel privát bank, így nem esik a középületek szabályozása alá.

Nyitókép: Pixabay. Illusztráció.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés