Agrárminiszter: El a kezekkel a gazdák földjétől! Soha többé földadót! (VIDEÓ)

2023. február 3. 17:31
Nagy István is aláírta a földadó ellen indított online petíciót.

Az agrártárca vezetője közösségi oldalán számlt be arról, hogy aláírta a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának a Hódmezővásárhelyen bevezetett földadó ellen indított online petícióját.

Nagy István a videóban elmondta, a kormány és az Agrárminisztérium ahogy eddig, a jövőben is a gazdálkodók mellett áll, és elítéli a helyi földadók bevezetésének minden formáját.

„Ha a dollárbaloldal egy településen bevezeti ezt az új adót, akkor bármelyik más baloldali településen is kész lesz bevezetni

veszélyeztetve ezzel a magyar gazdák, a magyar agrárium érdekeit” – fogalmazott a miniszter.

„Ne hozzuk hátrányba a gazdákat!”

Nagy hangsúlyozta, hogy „felelőtlennek tartja a földadó bevezetését, hiszen az elmúlt két évben példa nélküli volt a mezőgazdaságra rakódó nehézségek súlya. A koronavírus-járvány, a történelmi léptékű aszály és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt jelentős termelési költségemelkedés így is hatalmas terhet rótt és ró a gazdálkodókra.”

A tárcavezető hozzátette, hogy

csak Csongrád-Csanád vármegyében, ahol a baloldali városvezetés bevezette a földadót, mintegy 100 ezer hektárra jelentettek aszálykárt.

 Nagy István felhívta arra is a figyelmet, hogy „rendkívül fontos, hogy az agrárágazatba befektessünk, értéket teremtsünk és ne hozzuk hátrányba a gazdákat az olyan elhibázott intézkedésekkel, mint a földadó bevezetése.”

A vonatkozó videót alább tekintheik meg:

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

***

El a kezekkel a gazdák földjétől!

 

 

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés