Daniel Freund: Nem meglepetés, hogy ki áll az uniós korrupciós rangsor legvégén

2023. január 31. 17:57
Kire tippelnének a kedves olvasók?

Daniel Freund a Twitteren jelentkezett be, és tudatta követőivel: nem meglepetés, hogy Magyarország leghátul áll az Európai Unióban korrupció tekintetében. 

„ Egy korrupció-érzékelési indexet tett közzé ma egy kutatóintézet. Orbán Viktor Magyarországa az utolsó helyen áll az Európai Unióban. Nincs meglepetés” – szögezte le. 

 

Daniel Freund: Egyedül Orbán áll Magyarország és az uniós források közé

Daniel Freund a Twitteren jelentkezett be, és kritizálta meg újra Orbán Viktort. A német EP-képviselő leszögezte, hogy egyedül Orbán miatt nem érkeznek meg az uniós források hazánkba. „ Az egyetlen dolog, ami Magyarország és az szükséges uniós források között áll az nem más, mint az, hogy Orbán Viktor nem hajlandó visszaállni a demokrácia útjára " - fogalmazott Freund.

 

***

Nyitókép: Twitter

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyelőre maradjunk annál, hogy egy bizonyítottan korrupt szervezet képviselője mutogat ránk nem bizonyított vádak alapján.

A Soros-rangsorról beszélsz?

„ Egy korrupció-érzékelési indexet tett közzé ma egy kutatóintézet. Orbán Viktor Magyarországa az utolsó helyen áll az Európai Unióban. Nincs meglepetés”.

Nem okoz meglepetést a Transparency International korrupciós felmérése, az úgynevezett korrupció érzékelési indexe szubjektív – percepciós, érzékelési felméréseken alapul.

A percepcióról szóló véleményfelmérések esetében lényeges hiányosság, hogy azok nem reprezentatív mintára támaszkodnak, sőt egyes esetekben egy ország korrupciós percepciós indexének meghatározását néhány megkérdezett szakértő véleményére alapozzák.

A Transparency International úgy válogatja ki az úgynevezett szakértőket, hogy azok az előre tervezett sorrendet produkálják.

A híres Seneca az ókori Rómából már 2000 éve ismerte ezt az elvet:
Audiatur et altera pars, azaz meg kell hallgatni a másik felet is.

A Transparency International távol tartja magát ettől,
mert civil szervezetként lépnek fel, amely a korrupció elleni fellépés témájával igazolja létezését, amelyet a civil szervezetek a donorjaiktól megszerezhető forrásokért zajló versengésben is hivatkozásként használnak.
A cigány zenészek is ismerték a Transparency International alapelvét: "Aki fizet, az rendeli a nótát!"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés