Egy éve már, hogy lezajlott a pedagógusok első figyelmeztető sztrájkja

2023. január 31. 22:32

Kunhalmi Ágnes
Facebook
A tanárok és diákok követeléseinek figyelmen kívül hagyása nem tarthat örökké a kormány részéről.

„A mai napra hirdette meg a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a szolidaritás napját, ugyanis pontosan egy éve már annak, hogy lezajlott a pedagógusok első figyelmeztető sztrájkja.

Ez alkalomból ellátogattam a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnáziumhoz, ahol egy szál rózsát helyeztem a tiltakozók táblái és molinói elé, így is tisztelegve azon intézmény előtt, amelyben 15 évesen Kiskunmajsáról Budapestre érkezve egy befogadó közösséget találtam fantasztikus tanárokkal. Rengeteg élményem kapcsolódik az iskolához, hálás és büszke vagyok, hogy ebben a kiemelkedő oktatást és tehetséggondozást nyújtó gimnáziumban lehettem diák.

Ezután ellátogattam a XVIII. kerületi Karinthy Frigyes Gimnáziumhoz is, amely az elmúlt időszakban az ellenállás egyik szimbólumává vált. Tanárai és diákjai példamutató kiállással védték és védik a szabad oktatás eszméjét. Minden fenyegetés és politikai retorzió ellenére kitartanak. Büszke vagyok arra, hogy a XVIII. kerület ad otthont ennek a kiváló intézménynek!

A tanárok és diákok követeléseinek teljes figyelmen kívül hagyása nem tarthat örökké a kormány részéről. Orbán Viktoréknak szembe kell néznie azzal, amit az elmúlt években a kormány művelt az oktatással. Ha ez nem történik meg, nem lesz, aki tanítson, és Magyarország jövője teljes bizonytalanságba süllyed.”

Nyitókép: Kunhalmi Ágnes Facebook-oldala

***

Csekély érdeklődés mellett zajlottak a pedagógus-sztrájkok

 

***

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés