A megélhetési válság már a középosztályt is elérte

2023. január 30. 17:38

Donáth Anna
Facebook
A kormány tévútra vezetett minket.

„Közvetlen EU-s pénzhez juthat 100 magyar civil szervezet. Két éve az Európai Parlamentben fontos eredményt értünk el a témavezetésemmel. 800 millió euró pluszforrást szereztünk az európai alapértékek elősegítésével foglalkozó civil projekteknek. Ez a pénz érkezett meg tavaly novemberben négy magyar civil szervezethez, összesen több mint másfél milliárd forint értékben.

Közülük is a legnagyobb összeget, 1,4 milliárd forintot az Ökotárs Alapítvány kapta. Nem saját felhasználásra, hanem arra, hogy ezt átlátható pályázati formában továbbossza magyar civil szervezetek között. Az első ilyen pályázat nemrég jelent meg az Ökotárs Alapítvány honlapján, 2023. március 20-i beadási határidővel. Akár 100 civil szervezetet is támogathatnak, közel egymilliárd forint értékben.

A közvetlen EU-s támogatásra olyan projektekkel lehet jelentkezni, melyek közös európai alapértékeinket (például a szolidaritást, az esélyegyenlőséget, a kisebbségek jogait vagy a párbeszédet) erősítik a magyar társadalomban.

Hiánypótló tevékenységek ezek, melyeket a kormány a legalapvetőbb szinten sem látott el az elmúlt 12 évben. Sőt, plakátkampányaival, gyűlöletkeltő propagandájával épp ezen értékek ellen hangolta a magyar embereket.

Pedig ezek nélkül az európai alapértékek nélkül esélyünk sincs az európai életszínvonal elérésére. A megélhetési válság már a középosztályt is elérte. A kormány tévútra vezetett minket, és csak egymás segítésén, a rosszabb esélyekkel indulók támogatásán és a közös problémáinkról való őszinte párbeszéden keresztül vezet innen kiút.

Ezért is örülök, hogy munkám eredménye hamarosan végre kézzelfoghatóan megjelenik 100 magyar civil szervezet életében. Kívánom nekik, hogy projektjeiket sikerrel és eredményekkel valósítsák meg. Ez mindannyiunk érdeke.”

Nyitókép: Kőhalmi Péter/AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kannácska, pályázhatok nálatok az erdélyi magyarok és a csángók közösségi jogainak védelmében?
És a kárpáaljai magyar közösség jogainak a védelmében?

Köszi

Packó

Nyomorul korrupt, hazaáruló - bocsánat, csak itt laknak -banda.

Donáth-pincsi ünnepli a brüsszeli kegyelem-adomány morzsákat. Az arctalan, karakter nélküli se-szaga-se bűze magyar balos politizálás nagyon tetszik a brüsszeli bürokratáknak, mert a tenyerükből etethetik őket. Dontáh nagy vívmányként akarja tálalni a mi magyar érdekeink elárulását.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés