Több napnyi hallgatás után nyilatkozatot adott ki az Eötvös Gimnázium, tagadják a vesztegetést

2023. január 28. 7:11
„A vizsgálatot az egész iskola támogatja” – olvasható a közleményben.

Mint ismert, szerda óta kering egy hangfelvétel arról, hogy pénzért akarnak bejuttatni egy diákot az Eötvös Gimnáziumba. Korábban megírtuk: egyelőre nem világos, hogy valóban az történik-e ami a felvételen hallatszik, azonban a Budapesti Rendőr-főkapitányság másnap elrendelte a nyomozást az ügy kivizsgálására, amely azóta is folyamatban van.

Nyomozást rendeltek el az Eötvös József Gimnázium körüli botrány kapcsán

Az Eötvös gimnázium péntek este megtörte a csendet és nyilatkozatot adott ki, amelyet teljes terjedelmében alább olvashatnak: 

„A napokban komoly támadás érte az iskolánk munkáját támogató Reáltanoda Alapítványt és rajta keresztül iskolánkat, illetve igazgatónkat egy bizonytalan eredetű hangfelvételen elhangzott kijelentések miatt. Bizton kijelentjük, hogy a hangfelvételből levonható azon következtetés, miszerint az iskola igazgatójához eljuttatott pénz ellenében került be az állítólagos szülő gyermeke az iskolába, nem igaz.

A jogszabályoknak megfelelően – mint bármely hazai középiskolában – bizonyos esetekben rendkívüli felvételi eljárás keretében is felvételt nyerhetnek diákok, de ez sosem kapcsolódik anyagi ellenszolgáltatáshoz. Iskolánk a középiskolák rangsorában hagyományosan az elsők között van, és ez annak köszönhető, hogy a felvételi eljárás során a kompetenciák, készségek és a tantárgyi tudás az, ami számít, mert a diákok további tanulmányi előmenetele érdekében ez a legfontosabb.

A hangfelvétel tartalmának kérdésében a hatóságok vizsgálják a sajtóban nagy visszhangot kapott ügyet, mely vizsgálatot az egész iskola támogatja. A továbbiakban a folyamat ideje alatt nem tudunk és nem is szeretnénk többet mondani.”

Újabb részletek derültek ki az Eötvös Gimnázium körüli botrány hátteréről

Nyitókép: Facebook 

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Abban bíznak, hogy a jogi bizonyíthatóság esetleg problémás lehet: ha például valaki a feleségét megveri, de ez jogilag nem kimutatható, akkor az a megtörtént bűncselekmény jogilag nem létezik...

A kábszeres felvételnél kép is volt, hang is volt, mégsem ismerte fel egy ellenzéki sem.

Ez állami iskola vagy magán? Van költségvetésében adófizetők pénze?

Végső soron... Ha meghirdetnek egy tendert, és a befolyó pénzt az iskolára költik, az más egy kicsit, mint ami a hangfelvételen hallható. Dehát a hangfelvételen hallható volt egysmás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés